1. | V § 1 písm. h) se slovo „jáhly“ nahrazuje slovem „jáhlami“. |
2. | V § 1 písm. l) se slova „a určené ke zvláštnímu užití“ zrušují. |
3. | V § 3 odst. 1 se slova „a rýže“ zrušují. |
4. | V § 3 odst. 3 se slovo „druh“ nahrazuje slovem „rod“. |
5. | V § 6 písmeno a) zní: „a) | těstovinami potraviny vyrobené tvarováním nekynutého a chemicky nekypřeného těsta připraveného zejména z mlýnských obilných výrobků nebo jejich směsí,“. |
|
6. | V § 6 písm. d) se slova „čerstvých nebo sušených“ zrušují. |
7. | V § 6 písmeno e) zní: „e) těstovinami bezvaječnými těstoviny vyrobené bez přídavku vajec,“. |
8. | V § 11 písm. b) se za slova „nejméně 400 g“ a za slova „s výjimkou krájeného“ vkládá čárka. |
9. | V § 11 písmeno e) zní: „e) | trvanlivým pečivem výrobky vyrobené zejména z mouky, popřípadě dalších surovin, přídatných látek a látek určených k aromatizaci, s obsahem vody nejvýše 10 %, s výjimkou perníků, preclíků a trvanlivých tyčinek s obsahem vody nejvýše 16 %; popřípadě plněné různými náplněmi, máčené, potahované nebo povrchově upravené,“. |
|
10. | V § 13 písm. d) se slova „z celkového“ nahrazují slovy „vztaženo na celkové“. |
11. | V § 13 písm. e) se slova „z celkového“ nahrazují slovy „vztaženo na celkové“. |
12. | V § 15 se odstavec 1 zrušuje a zároveň se zrušuje označení odstavce 2. |
13. | V § 16 písm. a) se slova „po tepelné úpravě“ zrušují. |
14. | V § 16 písm. f) se slova „s 33 % obsahem mléčného tuku nebo vyšlehaná trvanlivá smetana ke šlehání s nejméně 28 % obsahem mléčného tuku“ zrušují. |
15. | V § 16 písm. h) se za slovo „sušině“ vkládá slovo „náplně“. |
16. | Příloha č. 1 zní: „Příloha č. 1 k vyhlášce č. 333/1997 Sb. Členění na skupiny a podskupiny Druh | Skupina | Podskupina | mlýnské obilné výrobky | mouka | hladká mouka polohrubá mouka hrubá mouka celozrnná mouka | krupice | hrubá pšeničná krupice kukuřičná krupice jemná pšeničná krupice | vločky | | trhanka | | kroupy | perličky lámanka malé kroupy ostatní kroupy | jáhly | | pohanka | | klíčky | | obiloviny pro přímou spotřebu | | směsi z obilovin | müsli sypká směs | dlouhozrnná rýže střednězrnná rýže kulatozrnná rýže | pololoupaná rýže loupaná rýže neloupaná rýže parboiled rýže“. |
|
17. | V příloze č. 2 odstavci „Mouky“ pododstavci „Fyzikální a chemické požadavky“ věta třetí zní: „Mouky nesmějí být chemicky běleny“. Věta čtvrtá se zrušuje․ |
18. | V příloze č. 2 tabulka 1 zní: „Tabulka 1 Podskupina | Granulace *1 (velikost ok/propad) (µm/%) | Minerální látky (popel)*2 (% hmot. v sušině) nejvýše | Mouky hladké z toho: | | | pšeničná světlá | 257/nejméně 96 - 162/nejméně 75 | 0,60 | pšeničná polosvětlá | 257/nejméně 96 - 162/nejméně 75 | 0,75 | pšeničná chlebová | 257/nejméně 96 - 162/nejméně 75 | 1,15 | žitná světlá (výražková) | – | 0,65 | žitná tmavá (chlebová) | – | 1,10 | Mouky polohrubé | 366/nejméně 96 - 162/nejvýše 75 | 0,50 | Mouky hrubé | 485/nejméně 96 - 162/nejvýše 15 | 0,50 | Mouky celozrnné pšeničné | 2800/nejméně 96 | 1,90 |
*1 granulace velikost podílu částic, které propadají sítem o stanovené velikosti ok *2 minerální látky (popel) nespalitelné látky, které zůstanou po spálení vzorku za stanovených podmínek“. |
19. | V příloze č. 2 tabulka 3 zní: „Tabulka 3 Krupice Druh | Minerální látky (popel) (% hmotnosti v sušině) nejvýše | Vlhkost (% hmotnosti) nejvýše | Granulace (µm /%) (velikost ok/propad) | Krupice pšeničná hrubá | 0,50 | 15,0 | 853/nejméně 96 – 446/nejvýše 15 | Krupice pšeničná jemná | 0,50 | 15,0 | 485/nejméně 96 – 257/nejvýše 15 | Krupice jemná pšeničná dehydrovaná | 0,50 | 12,0 | 485/nejméně 96 – 257/nejvýše 15 | Krupice kukuřičná | 0,90 | 15,0 | –„. |
|
20. | V příloze č. 2 tabulce 4 řádku „ovesné drcené“ se hodnota „0,5“ zrušuje. |
21. | V příloze č. 2 tabulce 5 se za slova „Minerální látky“ vkládá slovo „(popel)“. |
22. | V příloze č. 2 tabulce 8 se v nadpisu sloupce „Minerální nečistoty“ doplňuje odkaz „*4“ a řádek „ostatní“ se zrušuje. |
23. | V příloze č. 2 tabulce 9 řádek „Chuť“ se za slovo „pohanka“ doplňuje slovo „loupaná“. |
24. | V příloze č. 2 tabulce 10 se slovo „dehydrované“ nahrazuje slovy „tepelně stabilizované“. |
25. | V příloze č. 2 tabulce 11 se za slova „Minerální nečistoty“ doplňuje odkaz „*4“. |
26. | V příloze č. 2 tabulka 13 zní: „Tabulka 13 Fyzikální a chemické požadavky Směsi pro užití | Vlhkost v % nejvýše | Popel v % nejvýše | na chlebové výrobky | 14,0 | 4,0 | na pšeničné pečivo běžné | 14,0 | 3,0 | na pšeničné pečivo jemné | 14,0 | 2,5 | na šlehané nebo třené hmoty | 11,0 | 2,5 | na přípravu trvanlivého pečiva vč. perníků | 11,0 | 2,5 | na přípravu knedlíků | 15,0 | 3,0 | na přípravu smažených výrobků | 14,0 | 3,0 | na přípravu obilné kaše | 15,0 | - | na přípravu moučníků bez cukru | 15,0 | -„. |
|
27. | V příloze č. 6 tabulce 1 se v řádku „Vzhled a tvar“ slova „nebo druhů“ zrušují a v řádku „Barva“ a v řádku „Vůně a chuť“ se slova „nebo potravním doplňkům“ zrušují. |
28. | V příloze č. 6 tabulka 2 zní: „Tabulka 2 Fyzikální a chemické požadavky | těstoviny | nejméně | nejvýše | Vlhkost | - sušené - nesušené - zmrazené - balené vakuově či v inertní atmosféře | - 20 % 20 % 20 % | 13 % 30 % 38 % 38 %„. |
|
29. | V příloze č. 8 tabulka zní: „Členění na druhy a skupiny Druh | Skupina | Chléb | pšeničný žitný žitno pšeničný pšenično žitný celozrnný vícezrnný speciální | Běžné pečivo | pšeničné žitné žitno pšeničné pšenično žitné celozrnné vícezrnné speciální | Jemné pečivo | | Trvanlivé pečivo | sušenky ze šlehaných hmot oplatky perníky suchary preclíky trvanlivé tyčinky knäckebrot crackerové pečivo extrudované výrobky pufované výrobky macesy piškoty „. |
|
30. | V příloze č. 10 tabulka zní: „Přípustné záporné hmotnostní odchylky Chléb nebalený | | nejvýše - 6 % | Chléb balený | | nejvýše - 5 % | Běžné pečivo o hmotnosti | do 300 g | nejvýše - 7 % | | nad 300 g | nejvýše - 6 % | Jemné pečivo o hmotnosti | do 150 g | nejvýše - 7 % | | nad 150 g | nejvýše - 6 % | Trvanlivé pečivo o hmotnosti | do 50 g | nejvýše - 11 % | | 51 - 100 g | nejvýše - 9 % | | 101 - 250 g | nejvýše - 7 % | | 251 - 500 g | nejvýše - 5 % | | nad 500 g | nejvýše - 3 %“. |
|
31. | V příloze č. 13 tabulka zní: „Přípustné záporné hmotnostní odchylky Výrobky o hmotnosti | do 150 g | nejvýše - 8 % | | nad 150 g | nejvýše - 7 % |
|