Čekejte, prosím...
A A A

Hledaný výraz nenalezen

Hledaný § nenalezen

132/2015 Sb. znění účinné od 1. 6. 2019
změněnos účinností odpoznámka

vyhláškou č. 129/2019 Sb.

1.6.2019

vyhláškou č. 396/2016 Sb.

1.1.2017

132

 

VYHLÁŠKA

ze dne 4. června 2015

o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly

 

Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 14 zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 316/2004 Sb. a zákona č. 138/2014 Sb. (dále jen „zákon“):

§ 1

Předmět úpravy

Tato vyhláška stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory vzorků zemědělských výrobků, potravin včetně pokrmů a tabákových výrobků prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 6 zákona a výši paušální částky nákladů vzniklých v souvislosti s kontrolou podle § 3 odst. 3 písm. c) bodu 2 zákona.

§ 2

Náhrady nákladů

(1)

Výše náhrad nákladů za rozbory podle § 1 je stanovena v přílohách č. 1 a 2 k této vyhlášce. Součástí výše náhrad nákladů za rozbory jsou i náklady na přípravu vzorku k rozboru. Příloha č. 1 k této vyhlášce stanoví výši náhrad nákladů za fyzikálně-chemické rozbory, příloha č. 2 k této vyhlášce stanoví výši náhrad nákladů za senzorické rozbory.

(2)

Výše náhrady nákladů za rozbor, který není v přílohách č. 1 a 2 k této vyhlášce uveden, se stanoví podle kalkulačního vzorce uvedeného v příloze č. 3 k této vyhlášce.

§ 2a

Paušální částka nákladů

Výše paušální částky nákladů podle § 1 je 500 Kč na jednoho inspektora za každou započatou hodinu výkonu činnosti podle § 3 odst. 3 písm. c) bodu 2 zákona.

§ 3

Přechodné ustanovení

Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 541/2002 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.

§ 4

Zrušovací ustanovení

Zrušuje se:

1.

Vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů.

2.

Vyhláška č. 469/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů.

§ 5

Účinnost

Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. července 2015.

Ministr:

Ing. Jurečka v. r.

Příloha č. 1

Rozbor

Výše náhrady nákladů v Kč

1. Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách metodou HPLC

1 030

2. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou H

1 990

3. Stanovení napadení těstovin škůdci

70

4. Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin

100

5. Stanovení očkovitosti těstovin

50

6. Stanovení vlhkosti těstovin

210

7. Stanovení popela v těstovinách

140

8. Stanovení písku v těstovinách

350

9. Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách

100

10. Stanovení zvětšení objemu těstovin

50

11. Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích

220

12. Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130°C v pekařských výrobcích

140

13. Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130°C v pekařských výrobcích

70

14. Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou v pekařských výrobcích

220

15. Stanovení popela v pekařských výrobcích

140

16. Podíl popela nerozpustného v kyselině v pekařských výrobcích

350

17. Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích

220

18. Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích

360

19. Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích

440

20. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích

160

21. Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských výrobcích

50

22. Stanovení příměsi ve strouhance

50

23. Stanovení vody sušením při 105°C v cukrářských výrobcích

220

24. Stanovení popela v cukrářských výrobcích

140

25. Podíl popela nerozpustného v kyselině v cukrářských výrobcích

350

26. Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích

440

27. Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích

360

28. Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích

100

29. Stanovení sušiny zmrzlin při 105°C

160

30. Stanovení sušiny zmrzlin při 130°C

70

31. Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách

210

32. Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou Schoorla ve zmrzlinách

440

33. Stanovení vlhkosti cukrovinek a trvanlivého pečivá sušením při 105°Crette do konstantní hmotnosti

140

34. Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v cukrovinkách a trvanlivém pečivu

70

35. Stanovení vlhkosti nápoje v prášku

140

36. Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a trvanlivém pečivu

250

37. Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a trvanlivém pečivu

360

38. Stanovení obsahu popela v cukrovinkách a trvanlivém pečivu

210

39. Stanovení písku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu

300

40. Stanovení čokoládové polevy formované, máčené

170

41. Stanovení sacharozy polarimetricky v cukrovinkách a trvanlivém pečivu

250

42. Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu

430

43. Stanovení přísad qádrovin) v čokoládách

130

44. Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu

550

45. Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách a trvanlivém pečivu

1 110

46. Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských výrobcích

140

47. Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských výrobcích

100

48. Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských výrobcích

200

49. Stanovení popela v cukrovarských výrobcích

290

50. Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích

250

51. Stanovení barvy cukrovarských výrobků

220

52. Stanovení granulometrického složení u řepného cukru

100

53. Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských výrobcích

220

54. Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích

50

55. Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru

270

56. Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích

260

57. Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých cukrech

50

58. Stanovení popela ve škrobu

140

59. Stanovení pH vodního výluhu škrobu

100

60. Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu

120

61. Stanovení písku ve škrobu

350

62. Stanovení stipů ve škrobu

50

63. Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu

120

64. Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém sirupu

50

65. Stanovení alkoholu v pivu

300

66. Stanovení skutečného extraktu piva

300

67. Stanovení pH piva

100

68. Stanovení barvy piva

200

69. Stanovení trvanlivosti piva

100

70. Výpočet využitelné energie piva

50

71. Stanovení pěnivosti piva

70

72. Stanovení cukrů v pivu

480

73. Stanovení trvanlivosti droždí

80

74. Stanovení sušiny droždí

140

75. Stanovení popela v droždí

210

76. Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí

160

77. Stanovení kyselosti droždí

180

78. Stanovení hustoty vonných a chuťových látek

160

79. Stanovení alkoholu v lihovinách

350

80. Stanovení netěkavých látek rozpustných cukrů v lihovinách

210

81. Metody zkoušení lihovin. Stanovení veškerých kyselin ve vinném destilátu a brandy

100

82. Stanovení kyanovodíku v lihovinách

210

83. Stanovení cukrů v lihovinách

430

84. Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích refraktometricky

50

85. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, manometricky

50

86. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích titrační metodou

200

87. Stanovení kyselost i- titrovatelné kyseliny v nealkoholických nápojích

200

88. Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích

310

89. Stanovení cukru v nealkoholických nápojích

350

90. Stanovení popela v nealkoholických nápojích

210

91. Stanovení kyselosti kvasného octa

170

92. Stanovení etanolu v kvasném octě

420

93. Stanovení veškerého extraktu kvasného octa

270

94. Stanovení popela v kvasném octě

380

95. Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě

470

96. Stanovení sacharózy v kvasném octě

530

97. Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa

50

98. Stanovení pevného podílu konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny

70

99. Stanovení hmotnostního podílu ovoce v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny

70

100. Stanovení obsahu rostlinných příměsí v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny

70

101. Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny

210

102. Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny refraktometricky

50

103. Stanovení popela a jeho zásaditosti v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny

350

104. Stanovení minerálních příměsí (písku) v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny

420

105. Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů z ovoce a zeleniny

200

106. Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny metoda dle nařízení EK pod kódem E008

530

107. Stanovení těkavých kyselin v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny

330

108. Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny

300

109. Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny

440

110. Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech

1 820

111. Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře metodou spektrofotometrickou

2 260

112. Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích

2 260

113. Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) fermentovaného tabáku a tabákových výrobků

200

114. Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích

220

115. Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích

210

116. Stanovení chloridu sodného v mrazírenských výrobcích

220

117. Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v ovocných a zeleninových výrobcích - metodou refraktometrickou

150

118. Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v ovocných a zeleninových výrobcích

350

119. Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků

200

120. Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv

100

121. Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv

100

122. Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv

200

123. Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou

1 280

124. Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou

1 700

125. Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou

1 700

126. Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v ovocných a zeleninových šťávách

950

127. Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách metodou HPLC

1 080

128. Enzymatické stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou

1 700

129. Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových cukrovinkách

3 700

130. Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách

1 730

131. Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách

1 180

132․ Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením

140

133. Stanovení obsahu vody v sušených jablkách

310

134. Stanovení obsahu vody v sušených hruškách

310

135. Stanovení obsahu vody v sušených broskvích

310

136. Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu kouře za použití rutinního analytického nakuřovacího přístroje

1 110

137. Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách

100

138. Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových konzervách

210

139. Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a zvěřinových konzervách

130

140. Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a konzerv

140

141. Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv

1 00

142. Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků a konzerv

70

143. Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích

360

144. Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách

100

145. Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách

180

146. Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných konzervách a hotových jídlech v konzervách

100

147. Stanovení popela u masa, masných výrobků a masných konzerv a hotových jídel v konzervách

350

148. Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených sýrových výrobcích

230

149. Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích

290

150. Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách

220

151. Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a masných výrobcích metodou Volhardovou

220

152. Stanovení sušiny v hotových jídlech a v polotovarech jídel

220

153. Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a v polotovarech jídel

230

154. Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou

1 080

155. Stanovení celkového obsahu capsanoidů a oleoresinů v chilli paprikách metodou HPLC

1 530

156. Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny

220

157. Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech

220

158. Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech

210

159. Stanovení obsahu chloridu sodného v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech

210

160. Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel

100

161. Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel

120

162. Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech

950

163. Kávové a cikorkové extrakty - stanovení obsahu sušiny v sušeném, kapalném extraktu

310

164. Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy (ztráta hmotnosti při 103°C)

220

165. Stanovení obsahu sušiny hořčice

210

166. Stanovení popela hořčice

210

167. Stanovení písku v hořčici

350

168. Stanovení cukru v hořčici

440

169. Stanovení kyselosti hořčice

100

170. Stanovení tuku v hořčici

500

171. Stanovení chloridu sodného v hořčici

120

172. Stanovení vlhkosti a těkavých látek

210

173. Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků pro průmyslové použití při 20°C

100

174. Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky

140

175. Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou

1 080

176. Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v lihu

310

177. Zjišťování alkality lihu

50

178. Stanovení kyselosti lihu

170

179. Stanovení odparku lihu

200

180. Stanovení vitamínu D metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie-Stanovení cholekalciferolu (D3) a ergokalciferolu (D2).

3 700

181. Stanovení vitamínu E metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie-Stanovení alfa, beta, gama, a delta-tokoferolů

1 700

182. Stanovení obsahu síranů

260

183. Analýza methylesterů mastných kyselin plynovou chromatografií

1 920

184. Stanovení butylhydroxyanisolu (BHA) a butylhydroxytoluenu (BHT) - metoda plynové chromatografie

2 460

185. Stanovení reziduí bromidů-Část 2: Stanovení anorganických bromidů

2 290

186. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC - Stanovení beta-karotenu

1 990

187. Stanovení patulinu v čiré a zakalené jablečné šťávě a protlaku - metoda HPLC s přečištěním na rozhraní kapalina/kapalina

1 850

188. Stanovení ochratoxinu A v ječmeni a pražené kávě - Metoda HPLC s přečištěním na imunoafinitní kolonce

7 360

189. Stanovení ochratoxinu A ve vínu a pivu - metoda HPLC s přečištěním na imunoafinitní kolonce

7 360

190. Potraviny - stanovení aflatoxinu B1 a sumy aflatoxinů B1, B2, G1 a G2 v lískových oříšcích, burských oříšcích, pistáciích, fících a práškové Paprice - Metoda HPLC s postkolonovou derivatizací a s předčištěním a imunoafinitní kolonce

6 060

191. Detekce ozářených potravin obsahujících tuk - analýza 2-alkylcyklobutanonů plynové chromatografie s hmotnostní detekcí

4 750

192. Termoluminiscenční detekce ozářených potravin, ze kterých mohou být izolovány křemičité minerály

4 990

193. Stanovení fumonisinů B1 a B2 v potravinách na bázi kukuřice - HPLC metoda s přečištěním na imunoafinitní kolonce

5 490

194. Cigarety - stanovení obsahu vody v kouřových kondenzátech - metoda plynové chromatografie

740

195. Stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých frakcí karotenoidů

2 060

196. Stanovení dusitanů v potravinách spektrofotometricky

560

197. Zmrazené rybí tyčinky (rybí prsty), rybí porce a rybí filety obalované ve strouhance nebo těstíčku. Stanovení hmotnosti zmrazených rybích výrobků

100

198. Stanovení 3-monochlorpropan-1,2-diolu (MCPD) v potravinách plynovou chromatografií

5 480

199. Potraviny - stanovení neohesperidinu-dihydochalkonu metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC)

1 080

200. Stanovení obsahu dusičnanů metodou HPLC

1 130

201. Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC

1 690

202. Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC

1 690

203. Tepelně opracované poživatiny v hermeticky uzavřených obalech. Stanovení pH

100

204. Stanovení objemu ve spotřebitelském balení piva

70

205. Stanovení objemu nápoje ve spotřebitelském balení

70

206. Stanovení objemu spotřebitelského balení hotových jídel a polotovarů

70

207. Stanovení hmotnosti obsahu balíčků tabáku

70

208. Stanovení hmotnosti v drůbežích a zvěřinových konzervách

70

209. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení hotových jídel a polotovarů

70

210. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení kávovin

70

211. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení hořčice

70

212. Stanovení čisté hmotnosti zmrazeného ovoce a zeleniny

70

213. Maso a masné výrobky - stanovení polyfosfátů

950

214. Stanovení obsahu vody v sušeném ovoci

310

215. Stanovení obsahu sacharózy polarimetricky ve slazeném zahuštěném mléce

250

216. Stanovení hustoty

160

217. Cigarety - stanovení obsahu nikotinu v kouřových kondenzátech - metoda plynové chromatografie

2260

218. Jakost vod-Stanovení volného a celkového chloru kolorimetrickou metodou

460

219. Potraviny s nízkým obsahem tuku - stanovení chlormequatu a mepiquatu-Metoda LC-MS/MS

3 650

220. Bezvodý mléčný tuk-Stanovení složení sterolů plynovou chromatografií (Rutinní metoda)

2 600

221. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách

170

222. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) v cukrech ovocných šťáv - metoda izotopové hmotnostní spektrometrie

2 620

223. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) v dužině ovocných šťáv - metoda izotopové hmotnostní spektrometrie

2 620

224. Potraviny - stanovení vitamínu B6 metodou HPLC

690

225. Metody zkoušení piva Část 10: stanovení hořkosti

620

226. ZRUŠENO

227. Potraviny - Stanovení siřičitanu - část 1: optimalizovaná Monier-Williamsova metoda

340

228. Stanovení pH potravinářských přídatných látek

100

229. Metoda stanovení látek extrahovatelných diethyletherem z potravinářských sulfonovaných organických barviv rozpustných ve vodě

330

230. Metoda stanovení netěkavých látek v kyselině propionové (E 280)

210

231. Metody stanovení úbytku hmotnosti sušením dusitanu sodného (E 250)

140

232. Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství aldehydů v kyselině sorbové (E 200),sorbanu sodném, 236. draselném a vápenatém (E 201, E 202, E 203) a v kyselině propionové (E 280)

120

233. Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství redukujících látek v mléčnanu sodném, draselném a vápenatém (E 325, E 326, E 327)

70

234. Metoda stanovení těkavých kyselin a důkazu vyššího než mezního množství dusičnanů v kyselině orthofosforečné (E 338) stanovení vyššího než mezního množství dusičnanů pouze

120

235. Metoda stanovení látek nerozpustných ve vodě přítomných v orthofosforečnanu sodném, disodném a trisodném a v orthofosforečnanu draselném, didraselném a tridraselném (E 339(i), E 339(ii), E 339(iii), E 340(i), E 340(ii), E 340(i))

270

236. Stanovení sukralóz y - metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie

1 700

237. Identifikace syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou TLC

780

238. Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou HPLC

2 080

239. Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou spektrofotometrickou

1 480

240. Stanovení karotenoidů v potravinách metodou spektrofotometrickou

1 200

241. Stanovení |3-karotenu v potravinách spektrofotometrickou metodou

1 990

242. Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích esterů v potravinách metodou HPLC

960

243. Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v potravinách metodou HPLC

950

244. Stanovení celkového oxidu siřičitého v potravinách metodou destilačně-titrační

320

245. Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou spektrofotometrickou s pararosanilinem

1 080

246. ZRUŠENO

247. Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou HPLC

1 090

248. Stanovení fosforu v potravinách metodou spektrofotometrickou

1 280

249. Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v potravinách metodou HPLC

1 160

250. Stanovení kyseliny glutamové v potravinách metodou HPLC

1 110

251. Stanovení chininu metodou HPLC

1 000

252. Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou

940

253. Stanovení aromatických látek a alkaloidů v potravinách metodou GC

2 000

254. Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a příbuzných aromatických látek v potravinách metodou HPLC

1 080

255. Stanovení vitamínů rozpustných ve vodě v doplňcích stravy metodou HPLC

1 530

256. Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou HPLC

1 600

257. Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách metodou HPLC

1 690

258. Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou ELISA

3 000

259. Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC

950

260. Stanovení taurinu v potravinách metodou HPLC

1 400

261. Stanovení specifických bílkovin a dalších antigenů v potravinách metodou ELISA

3 000

262. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC AED

2 470

263. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC MSD

1 390

264. Stanovení anabolických steroidů v potravinách hmotnostní spektrometrií

3 400

265. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení LC/MS

3 430

266. Stanovení obsahu vaječné bílkoviny v potravinách imunoenzymatickou metodou

3 000

267. ZRUŠENO

268. Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou GC

2 570

269. Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou destilačně titrační

550

270. Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC

2 440

271. Stanovení fenylmočovinových herbicidů v potravinách metodou GC

2 240

272. Stanovení pesticidů na bázi kvartérních aminů v potravinách kapalinovou chromatografií s MS detekcí

3 650

273. Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC

2 780

274. Stanovení triazinových herbicidů v potravinách metodou GC

2 280

275. Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD

2 290

276. Stanovení ovocného (zeleninového) podílu

6 270

277. Stanovení refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou surovinou

5 500

278. ZRUŠENO

279. ZRUŠENO

280. ZRUŠENO

281. ZRUŠENO

282. Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách metodou FIA

1 000

283. Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC

1 480

284. Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků metodou GC

1 680

285. Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou GC/TEA

2 950

286. Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC

1 980

287. Stanovení polychlorovaných bifenylů a chlorovaných pesticidů v potravinách metodou GC

2 640

288. Stanovení 1,3-dimethylamylaminu v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS

3 640

289. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách metodou HPLC

6 060

290. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC (screening)

2 500

291. Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou HPLC

5 610

292. Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou LC/MS

5 890

293. Stanovení ochratoxinu A metodou TLC (screening)

910

294. Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou HPLC s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek

7 360

295. Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC

1 850

296. Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou HPLC

1 760

297. Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC

950

298. Stanovení chloraminu

1 150

299. Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC

1 390

300. Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách

2 000

301. Identifikace stafylokokových enterotoxinů A, B, C, D a E v potravinách

3 000

302. Detekce bacilových průjmových enterotoxinů v potravinách imuno-enzymatickou metodou

2 800

303. Stanovení cukrů a celkového alkoholu ve víně

470

304. Stanovení celkového alkoholu ve víně-výpočet

30

305. Stanovení těkavých organických látek v potravinách metodou GC

1 680

306. Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC

5 610

307. Stanovení ethylacetátu plynovou chromatografií

950

308. Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách

140

309. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách

170

310. Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a lihovinách

1 500

311. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihovinách s vyšším obsahem těkavých složek

1 340

312. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihu a lihovinách s nízkým obsahem těkavých složek

1 340

313. Stanovení furalů v lihu a lihovinách

1 500

314. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení přídavku cukrů do produktů vinné révy

14 860

315. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí Hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení přídavku cukrů do produktů vinné révy

10 440

316. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 180/160 (vyjádřeného jako delta 180) ve vodě pomocí hmotnostní (spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení přídavku vody do produktů vinné révy ekvilibrační metodou

2 910

317. Stanovení p-laktoglobulinu v potravinách imuno-enzymatickou metodou

2 500

318. Stanovení arašídů v potravinách imuno-enzymatickou metodou

2 500

319. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR)- stanovení přídavku cukrů do produktů vinné révy

22 560

320. Stanovení složení u čokoládových cukrovinek

70

321. Stanovení markérů pro odhalení falšování vína přídavkem syntetického glycerolu

5 650

322. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 180/160 (vyjádřeného jako delta 180) ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení původu vody v ovocných a zeleninových šťávách

2 910

323. Stanovení kyseliny aristolochové v potravinách

950

324. Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou ELISA

2 500

325. Identifikace druhů mas v potravinách imuno-enzymatickou metodou

3 500

326. Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny přepočtem přes 3-methylhistidin

1 210

327. ZRUŠENO

328. Stanovení provařenosti masných výrobků

160

329. Stanovení obsahu masa

6 180

330. Stanovení obsahu masa v rybách a rybích výrobcích

1 430

331. Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC

1 200

332. Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených výrobků

100

333. Stanovení volné vody u zabité drůbeže

50

334. Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna složka

70

335. Stanovení složení mrazírenských výrobků -2-5 složek

350

336. Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a více složek

500

337. Stanovení methanolu a těkavých látek v lihovinách

1 340

338. Stanovení obsahu vody v tabáku destilační metodou

480

339. Stanovení šířky řezu a hmotnostního podílu tabákových částic v tabákových výrobcích

410

340. Stanovení vody v tabákových výrobcích metodou vážkovou

160

341. Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách ELISA metodou

3 000

342. Stanovení kolagenu v masných výrobcích výpočtem přes 4- hydroxyprolin

1 810

343. Stanovení markerových sacharidů v potravinách po předčištění na SPE kolonkách metodou iontové HPLC

2 700

344. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v potravinách metodou HPLC

950

345. Stanovení spektra cukrů v medu

1 300

346. Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC 1026

360

347. Stanovení tuku přímou extrakcí na zařízení SOXTEC 1026

220

348. Stanovení mastných kyselin v tucích a olejích metodou GC

1 920

349. Stanovení sterolů v potravinách metodou GC

2 600

350. Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC

2 600

351. Stanovení dusíku v potravinách

590

352. Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v potravinách

610

353. Stanovení odrůdové jednotnosti a pravosti brambor pomocí polyakrylamidové elektroforézy

2 540

354. Stanovení celkové potravinové vlákniny enzymaticko - gravimetrickou metodou

3 500

355. Stanovení spektra volných aminokyselin metodou HPLC

2 670

356. Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC

1110

357. Stanovení soli

220

358. Stanovení organických kyselin v potravinách metodou HPLC

1 400

359. Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou HPLC

950

360. Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a xanthophylesteru v potravinách metodou spektrofotometrickou

2 060

361. Stanovení vybraných parametrů piva pomocí automatického analyzátoru

560

362. Stanovení kyselosti

160

363. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení, obsahu pevných a tekutých částí, hmotnostního podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku, objemu obsahu spotřebitelského balení nebo počtu tablet ve spotřebitelském balení

70

364. Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech

200

365. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem

50

366. Stanovení složení nesourodých potravin - makroskopický rozbor

250

367. Stanovení složení nesourodých potravin - mikroskopický rozbor

330

368. Stanovení cizorodé příměsi v potravinách

250

369. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, tuk, popel, bílkoviny)

1 580

370. Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou GC

3 700

371. Stanovení obsahu kakaového prášku

2 780

372. Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou HPLC

1 400

373. Olivový olej-spektrofotometrická stanovení K270 po úpravě oxidem hlinitým

940

374. Identifikace původu anthokyanů metodou „fingerprinting chromatography

2 640

375. Stanovení tryptamidu kyseliny lignocerové (LAT) v kakau a výrobcích z kakaa

1 600

376. Stanovení těkavých kyselin titračně po destilaci - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje

310

367. Stanovení složení nesourodých potravin - mikroskopický rozbor

330

377. Stanovení přípravků určených na léčbu erektilní dysfunkce v doplňcích stravy metodou HPLC

1 800

378. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v potravinách metodou iontové chromatografie s pulzní ampérometrickou detekcí

1 600

379. Stanovení T-2 a HT-2 toxinů v potravinách kapalinovou chromatografií 5

750

380. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení botanického původu lihu v lihovinách

10 440

381. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolupomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR - stanovení botanického původu lihu v lihovinách

14 860

382. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení botanického původu lihu v lihovinách

22 560

383. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS)

11 020

384. Stanovení 2,4,6-trichloranisolu ve víně plynovou chromatografií s MS detekcí

6 480

385. Průkaz rostliny rodu Echinacea pomocí kapalinové chromatografie

3 000

386. Stanovení sukralosy v potravinách metodou iontové chromatografie s pulzní ampérometrickou detekcí

1 600

387. Stanovení škrobu a částečně hydrolyzovaného škrobu v potravinách enzymaticko-spektrofotometrickou metodou

1 700

388. Stanovení koenzymu Q10 v potravních doplňcích metodou HPLC

1 600

377. Stanovení přípravků určených na léčbu erektilní dysfunkce v doplňcích stravy metodou HPLC

1 800

389. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, tuk, popel, bílkoviny, vláknina)

5 080

390. Stanovení obsahu alkoholu pyknometricky po destilaci - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje

350

391. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách

210

392. Stanovení oxidu siřičitého titračně - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje

140

393. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) v medu a v proteinu izolovaného z medu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS)-stanovení přídavku C4-cukrů do medu

3 390

394. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí GC/MS

4 130

395. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí LC-MS/MS

4 110

396. Stanovení mykotoxinů v potravinách metodou LC-MS/MS

4 900

397. Potraviny - Stanovení vitamínu B6 (včetně jeho glykosilovaných forem) metodou HPLC

2 100

398. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení botanického původu cukru v ovocných šťávách

14 860

399. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení botanického původu cukrů ve fermentovaných ovocných šťávách a přírodních sladidlech

10 440

400. Stanovení cukrů ve víně a moštech metodou HPLC s refraktometrickou detekcí

1 250

401. Stanovení cukrů metodou HPLC s refraktometrickou detekcí

1 250

402. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu izolovaného z fermentovaných ovocných šťáv pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení botanického původu cukru v ovocných šťávách

22 560

403. Průkaz rostliny Aloe v nápojích na základě stanovení antrachinonů metodou LC/MS

3 200

404. Stanovení alkality nealkoholických nápojů titračně

210

405. Kvalitativní průkaz fermentované červené rýže s použitím screeningové (HPLC-DAD) a konfirmační (LC-MS) metody

3 800

401. Stanovení cukrů metodou HPLC s refraktometrickou detekcí

1 250

402. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu izolovaného z fermentovaných ovocných šťáv pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení botanického původu cukru v ovocných šťávách

22 560

403. Průkaz rostliny Aloe v nápojích na základě stanovení antrachinonů metodou LC/MS

3 200

404. Stanovení alkality nealkoholických nápojů titračně

210

405. Kvalitativní průkaz fermentované červené rýže s použitím screeningové (HPLC-DAD) a konfirmační (LC-MS) metody

3 800

406. Stanovení pyrofeofýtinu v olivových olejích metodou HPLC

1 400

407. Stanovení polyfenolů v pivu spektrofotometrickou metodou

620

408. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) v C02 šumivých vín - detekce exogenního C02 v šumivých vínech

2 984

409. Stanovení amitrazu v potravinách rostlinného původu metodou plynové chromatografie s MS detekcí

2 810

410. Stanovení ztráty sušením v přídatných látkách

140

411. Mléčné výrobky a potraviny na bázi mléka - stanovení obsahu tuku vážkovou metodou dle Weibull-Berntropa (Referenční metoda)

360

412. Stanovení sibutraminu v doplňcích stravy metodou HPLC

2 400

413. ZRUŠENO

414. Stanovení celkového alkoholu v moštech výpočtem (skutečný alkohol, glukóza, fruktóza)

970

415. Stanovení glyphosatu, ethephonu, chloristanů a chlorečnanů v potravinách rostlinného původu metodou LC - MS/MS

3 990

416. Stanovení natamycinu ve víně metodou kapalinové chromatografie s detektorem diodového pole

140

417. ZRUŠENO

418. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 180/160 a poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřených jako delta 180 a delta 13C) ve vodě a ethanolu produktů révy vinné metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz geografického původu vín a částečně zkvašených moštů s deklarovaným původem ČR dopočtem z naměřených hodnot

25 470

419. Stanovení neotamu v potravinách metodou HPLC/UV VIS/DAD

1 400

420. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS s detekcí GC/MS

3 055

421. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS s detekcí a LC-MS/MS

3 030

422. Stanovení dithiokarbamátů a jejich degradačních produktů v dětské výživě metodou LCMS/MS

3 650

423. Stanovení přetlaku sycených nápojů

100

424. Průkaz vaječné bílkoviny ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou Ridascreen Fast Ei/Egg Protein (R- Biopharm)

3 000

425. Průkaz lysozymu ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou Ridascreen Fast Lysozym (R-Biopharm)

3 000

426. Průkaz kaseinu ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou Ridascreen Fast Casein (R-Biopharm)

3 000

427. Stanovení esterů 3-monochlorpropandiolu a esterů glycidolu v rostlinných olejích a ztužených tucích metodou GC/MS

6 080

428. Stanovení opiových alkaloidů v máku metodou LC-MS/MS

4 460

429. Stanovení 3-monochlorpropandiolu v sójové omáčce metodou GC/MS

5 270

430. Stanovení mléčné bílkoviny v potravinách imuno-enzymatickou metodou

2 500

431. Stanovení 2-propanolu v lihovinách plynovou chromatografií s FID detekcí

1 340

432. Stanovení sterolů v olivových olejích metodou plynové chromatografie

3 100

433. Stanovení stigmastadienů metodou GC v rostlinných olejích

3 100

434. Stanovení sterolů v másle metodou kapilární plynové chromatografie (GC)

2 600

435. Detekce přítomnosti cizího tuku v mléčném tuku stanovením triacylglycerolů metodou plynové chromatografie

3 700

436. Stanovení methylesterů mastných kyselin metodou plynové chromatografie v olivových olejích

1 920

437. Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti (K232, K270, delta K) v olivovém oleji

560

438. Stanovení sušiny refraktometricky v produktech z rajčat

50

439. Stanovení celkové kyselosti v produktech z rajčat

200

440. Stanovení těkavých kyselin v produktech z rajčat

330

441. Stanovení obsahu cukru v produktech z rajčat

440

442. Stanovení pH v produktech z rajčat

100

443. Stanovení obsahu chloridů v produktech z rajčat

180

444. Stanovení volných mastných kyselin v olivových olejích

210

445. Stanovení peroxidového čísla v olivových olejích

420

446. Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných likérech spektrofotometrickou metodou

1 280

447. Stanovení extraktu ve víně

100

448. Stanovení popela ve víně

390

449. Stanovení hustoty vína

160

450. Stanovení alkoholu ve víně - pyknometricky

350

451. Stanovení celkové kyselosti vína

100

452. Stanovení těkavých kyselin ve víně

210

453. Stanovení oxidu siřičitého ve víně

140

454. Stanovení pH vína

100

455. Stanovení alkality popela ve víně

100

456. Stanovení sušiny v produktech z rajčat

210

457. Stanovení obsahu alkoholu

350

458. Stanovení těkavých látek a methanolu v lihovinách

1 340

459. Alkohol - pomocí hydrostatických vah

500

460. Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah po destilaci

500

461. Stanovení obsahu alkoholu v % objemových v lihovinách

500

462. Metody pro stanovení jakosti cukru - stanovení barvy v roztoku

220

463. Glycyrrhizová kyselina - stanovení glycyrrhizové kyseliny vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií

1 080

464. Refraktometrické stanovení obsahu cukru v hroznových moštech, zahuštěných hroznových moštech a rektifikovaných moštových koncentrátech

150

465. Stanovení celkového suchého extraktu lihovin gravimetricky

210

466. Stanovení redukujících látek ve víně a moštech

520

467. Stanovení oxidu siřičitého ve víně titračně po destilaci

440

468. Stanovení oxidu siřičitého po destilaci - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje, lihoviny

440

469. Stanovení přetlaku šumivých a perlivých vín

100

470. Stanovení glukózy a fruktózy ve víně enzymaticky

470

471. Stanovení kyseliny citrónové ve víně enzymaticky

490

472. Stanovení suchého rozpustného zbytku v produktech zpracovaných z ovoce a zeleniny pomocí refraktometrie

150

473. ZRUŠENO

474. Simultánní stanovení kyseliny L askorbové a D-iso-askorbové ve víně metodou HPLC s UV detekcí

1 650

475. Stanovení poměru voda/bílkoviny

830

476. Stanovení síranů ve víně gravimetricky

590

477. Stanovení ethylacetátu ve víně plynovou chromatografií s detekcí FID

2 070

478. Stanovení metanolu ve víně plynovou chromatografií s detekcí FID

2 070

479. Stanovení vlhkosti, refraktometrická metoda

150

480. Stanovení elektrické vodivosti

150

481. pH a volná kyselost

220

482. Stanovení hydroxymethylfurfuralu metodou HPLC s UV detekcí

1 130

483. Stanovení nerozpustných látek gravimetricky

200

484. Stanovení aktivity diastázy dle Phadebase

630

485. Stanovení maltosy, sacharózy a D-glukózy ve víně enzymaticky se spektrofotometrickou detekcí

940

486. Stanovení velikosti písma na obalech

180

487. Enzymatické stanovení obsahu škrobu HPLC

1 960

488. Stanovení čisté svalové bílkoviny

2 420

489. Stanovení zpolymerovaných triacylglycerolů v tucích metodou HPLC

1 720

490. Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou LC-MS

3 100

491. Stanovení tropanových alkaloidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS

4 360

492. Stanovení amygdalinu v potravinách metodou HPCL/UV_VIS/DAD

1 300

493. Stanovení enzymů v potravinách metodou polyakrylamidové gelové elektroforézy

2 570

494. Stanovení aktivity papainu v potravinách pHmetricky

3 805

495. Stanovení aktivity trypsinu v potravinách spektrofotometricky

2 640

496. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v potravinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS

3 495

497. Stanovení mikrocystinů v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS

2 390

498. Stanovení obsahu katechinů v čaji metodou HPLC

1990

499. Stanovení kyseliny citrónové ve víně s využitím multiparametrického automatického analyzátoru a enzymatického setu

360

500. Stanovení cukrů (glukóza a fruktóza) s využitím multiparametrického automatického analyzátoru a enzymatického setu

360

501. Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku

420

502. Stanovení plochy spotřebitelského balení

310

503. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích

160

504. Stanovení ekvivalentů kakaového másla v čokoládě metodou GC/FID

5 170

505. Stanovení citrininu v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS

3 950

506. Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS

3 950

507. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v mléce a mléčných výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS

3 490

508. Stanovení a identifikace charakteristických rostlinných proteinů v masných výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS

3 490

509. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 180/160 (vyjádřeného jako delta 180) ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení přídavku vody do produktů vinné révy pyrolýzou vody izolované z produktů vinné révy

4 870

510. Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování vína přídavkem syntetického aroma chirální plynovou chromatografií s MS detekcí

9610

511. Stanovení obsahu hořčice v potravinách imunoenzymatickou metodou

2 890

512. Celkový obsah cukrů v lihovinách

1 180

513. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů tvrdé pšenice v mouce a těstovinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS

3410

514. Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení

50

515. Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot

7 080

516. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách

290

517. Imunoenzymatická detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách (vč. dialýzy)

3310

518. Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metodou UHPLC s UV detekcí

1 130

519. Stanovení hmotnosti a objemu hotových jídel a nápojů a hmotnostního podílu jednotlivých složek hotových jídel

70

520. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta C) ve složkách medu (sacharidy) pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (LC-IRMS) - průkaz přídavku C3 a C4 cukrů do medu

6 470

521. Multielementární analýza vína metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem

1 970

522. Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem v potravinách a nápojích

1 970

523. Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) v paprice metodou spektrofotometrickou

1 080

524. Stanovení hustoty lihovin

160

Příloha č. 2

Senzorické rozbory

Rozbor

Výše náhrady nákladů v Kč

1. Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho vzorku

70

2. Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho vzorku po mechanické nebo tepelné úpravě

140

3. Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku bez mechanické nebo tepelné úpravy

350

4. Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku s mechanickou nebo tepelnou úpravou

420

5. Posouzení označování potravin a výrobků na obalu, včetně posouzení funkčnosti obalu

70

Příloha č. 3

Kalkulační vzorec

náklady v Kč = a + bxc

 

kdy

 

a = spotřeba materiálu vyjádřená v Kč (týká se přímých materiálních nákladů)

b = počet hodin práce

c = náklady na 1 hodinu práce, které zahrnují

1. mzdové a režijní náklady

2. náklady na spotřebovanou energii použitých přístrojů

Přechodná ustanovení novel:

účinné od
Čl. II vyhlášky č. 129/2019 Sb.1.6.2019
Čl. II Vyhlášky č. 396/2016 Sb.1.1.2017