Vysvětlivky k saz. čís. 37 se zrušují a nahrazují tímto zněním:
Vysvětlivky.
1.(1) Jemným, stolním ovocem jsou: broskve (též nektarinky), fikidyndy (indické fíky t. j. plody kaktusu opuntia ficus indica), jahody (červené), kaki (tomel japonský), meruňky, mišpule japonské (bibas), švestky projednané v době od 1. listopadu do 31. srpna, třešně a višně, švestkami rozumí se všechny odrůdy švestky (prunus domestica), jakož i všechny odrůdy slívy (prunus insititia), jako na př. renklody, mirabelky, špendlíky.
(2) Jako jemné stolní ovoce projednávají se dále všechny druhy ovoce, tak na př. jablka, hrušky atd., je-li buď každý jednotlivý kus ovoce zvláště zabalen anebo je-li ovoce uvnitř obalu proloženo papírem, dřevěnou nebo papírovou vlnou, vatou a pod. nebo jsou-li stěny obalu uvnitř obloženy jednou nebo více vrstvami papíru, vlnitým papírem a pod.
2.(1) Jako zboží s. č. 37b) a 37c) projednává se ostatní ovoce jako: borůvky, brusinky, dřínky, dřišťálové bobule, hrušky, jablka, kdoule, klikvy, maliny, mišpule obyčejné, moruše, ostružiny, rybíz, srstky (angrešt), šípky (plody různých růží), všechny odrůdy švestky (prunus domestica), jakož i všechny odrůdy slívy (prunus insititia) projednané v době od 1. září do 31. října, trnky (prunus spinosa) atd.
(2) Bezinky (plody bezu černého [sambucus nigra]), s. č. 62.
(3) | Plody svídy (cornus sanguinea), keře blízce příbuzného dřínu, jichž se užívá k barvení koží, s. č. 159. |