Normy nezaviněných mank potravin v závodech veřejného stravování
název norma %
1. | maso výsekové, uzené syrové a vařené, uzeniny a droby 1,- |
3. | cukrářské výrobky měkké 0,05 |
4. | výrobky studené i teplé kuchyně 0,05 |
5. | cukrovinky nečokoládové 0,5 |
6. | cukrovinky čokoládové 0,3 |
8. | mouka hrubá, hladká, krupice 0,04 |
9. | kroupy, krupky, vločky 0,04 |
14. | povidla, džem, zavařenina 0,1 |
17. | káva zrnková, pražená a mletá 0,05 |
18. čaj 0,1
19. mléko, smetana (nalévaná) 0,2
20. tvaroh měkký 0,8
21. tvaroh tvrdý 0,4
22. sýry krájené tvrdé i měkké 0,6
23. máslo 0,1
24. zmrzlina 0,8
25. ryby živé 0,7
26. ryby mražené, ledované, uzené 0,2
27. drůbež raná 0,25
28. drůbež pozdní nebo mrazená 0,25
29. zvěřina spárkatá 1,-
30. zvěřina srstnatá 0,5
31. citrusové plody 1,-
32. ovoce čerstvé od 1.4. - 30.9. 2,-
33. ovoce čerstvé od 1.10-31.3. 1,8
34. zelenina čerstvá od 1.4.-30.9. 2,-
35. zelenina čerstvá od 1.10.-31.3. 1,8
36. brambory rané a polorané 1,-
37. brambory pozdní bez skladování 0,8
38. brambory pozdní dlouhodobě skladované
ve skladech a sklepích v měsíci X. 1,3
XI. 0,8
XII. 0,5
I. 0,3
II. 0,3
III. 0,5
IV. 0,9
V. 1,4
VI. 2,-
39. alkoholické nápoje, víno, likéry v lahvích 0,05
40. hroznové víno (výrobky z hroznů v lahvích) 0,04
41. pivo a nealkoholické nápoje v lahvích 0,04
42. výtažky a sirupy v lahvích 0,04
43. různé octy, tresti v lahvích 0,04
44. jedlý olej a jiné zboží potravinářské ve skleněné nádobě 0,04
45. prázdné skleněné obaly (láhve) 0,4