Pivo
Přírodní minerální vody
Nápoje z rostlinných výtažků (zejména šťávy, extrakty, výluhy a látky, které se získávají z přirozených rostlinných materiálů, čerstvých rostlin nebo sušených, či jinak upravených částí rostlin)
Mlýnské výrobky, pekařské výrobky, cukrovinky a cukrářské výrobky , 2)
Přírodní gumy a pryskyřice
Maso
Ryby, korýši a měkkýši
Masné výrobky a výrobky z ryb, korýšů nebo měkkýšů
Mléčné výrobky
Vejce
Střeva, měchýře a žaludky ze zvířat (jiných než ryb), celé nebo jejich části
Zelenina a konzumní brambory a jiné jedlé kořeny a hlízy
Ovoce a suché skořápkové plody, kůra citrusových plodů nebo melounů
Zpracované ovoce, zelenina nebo konzumní brambory nebo jiné jedlé části kořenů nebo hlíz
Koření, káva, čaj, čaje ovocné a bylinné s výjimkou máty
Obiloviny a slad
Olejnatá semena, škroby; pšeničný lepek; inulin
Rostliny průmyslově zpracované určené pro lidskou výživu (zejména rostliny, které slouží k výrobě a produkci cukrů, škrobu, rostlinných olejů a tuků, rostlinných vláknin, bílkovin, tříslovin apod.)
Léčivé rostliny
Pektin
Živočišný tuk vepřový, drůbeží, hovězí, skopový nebo kozí
Stearin z vepřového sádla, oleostearin a stearin z loje, olein z vepřového sádla, oleomargarin a olein z loje, neemulgované, nesmíchané ani jinak neupravené
Tuky a oleje z ryb nebo mořských savců, rafinované i nerafinované
Ostatní rostlinné oleje, surové, rafinované nebo čištěné
Jedlé tuky a oleje, živočišné nebo rostlinné, hydrogenované, rafinované i nerafinované, ale dále neupravované
Margaríny a další upravované jedlé tuky
Zbytky po zpracování živočišných tuků nebo živočišných nebo rostlinných vosků
Med
Cukr (řepný nebo třtinový) v pevném stavu
Ostatní přírodní sladidla, tekutý cukr a tekuté výrobky z cukru
Melasa, odbarvená nebo neodbarvená
Ochucený nebo obarvený cukr
Ochucená nebo obarvená ostatní přírodní sladidla a melasa
Kakaové boby nebo kakaová drť, surová nebo pražená
Ostatní výrobky z ovoce, zeleniny nebo jiných částí rostlin
Hroznový mošt, kvasící nebo se zastaveným kvašením, jinak než přidáním alkoholu
Hroznový mošt, jehož kvašení bylo zastaveno přidáním alkoholu
Ovocná vína
Medovina, cidr a perry a ostatní vína
Ocet kvasný