Stanovení aromatických látek a alkaloidů v potravinách metodou GC | 2 000 |
Stanovení mentolu v potravinách metodou GLC | 1 780 |
Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a příbuzných aromatických látek v potravinách metodou HPLC | 1 080 |
Stanovení flavonoidních látek v potravinách metodou HPLC | 1 080 |
Stanovení niacinu a kyseliny listové ve fortifikovaných potravinách metodou HPLC | 1 530 |
Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou HPLC | 1 600 |
Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách metodou HPLC | 1 690 |
Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou ELISA | 3 000 |
Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC | 1 690 |
Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC | 1 690 |
Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC | 950 |
Stanovení vitaminů D2 a D3 ve fortifikovaných potravinách metodou HPLC | 1 600 |
Stanovení kyseliny pantotenové ve fortifikovaných potravinách metodou HPLC | 1 480 |
Stanovení obsahu jódu metodou spektrofotometrickou | 1 530 |
Stanovení L-karnitinu v energetických nápojích a v potravních doplňcích metodou HPLC | 1 300 |
Stanovení thiabendazolu v potravinách | 2 020 |
Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC AED | 2 470 |
Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC MSD | 1 390 |
Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení LC/MS | 3 430 |
Stanovení diquatu a paraquatu v potravinách metodou GC | 2 780 |
Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou GC | 2 570 |
Stanovení fenoxyalkanových kyselin v potravinách metodou GC | 2 730 |
Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou destilačně titrační | 550 |
Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC | 2 440 |
Stanovení fenylmočovinových herbicidů v potravinách metodou GC | 2 240 |
Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou GC (Multireziduální metoda GC/ECD/NPD/MSD) | 5 930 |
Stanovení pesticidů v potravinách metodou HPLC (Multireziduální metoda I) | 2 440 |
Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou LC/MS (Multireziduální metoda) | 4 590 |
Stanovení chlormequatu v potravinách metodou LC/MS | 3 650 |
Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC | 2 780 |
Stanovení mléčného tuku v potravinách metodou GC | 2 460 |
Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou GC | 3 700 |
Stanovení stigmastadienů v potravinách metodou GC | 3 100 |
Stanovení triazinových herbicidů v potravinách metodou GC | 2 280 |
Stanovení metylbromidu v potravinách metodou GC | 2 470 |
Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD | 2 290 |
Stanovení jednoho prvku metodou AAS - plamenová technika | 420 |
Stanovení jednoho prvku metodou AAS - bezplamenová technika | 630 |
Stanovení jednoho prvku metodou AAS - hydridová technika | 750 |
Stanovení rtuti metodou AAS na zařízení AMA 254 | 360 |
Stanovení dusičnanů v ovoci a zelenině metodou ISE | 660 |
Stanovení dusičnanů metodou HPLC | 1 130 |
Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách metodou FIA | 1 000 |
Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC | 1 480 |
Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků metodou GC | 1 680 |
Stanovení polyaromatických uhlovodíků v potravinách metodou HPLC | 2 910 |
Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou GC/TEA | 2 950 |
Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC | 1 980 |
Stanovení polychlorovaných bifenylů a chlorovaných pesticidů v potravinách metodou GC | 2 640 |
Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách metodou HPLC | 6 060 |
Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC (screening) | 2 500 |
Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou HPLC s využitím imunoafinitních kolonek | 5 610 |
Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou LC/MS | 5 890 |
Stanovení ochratoxinu A ; zelená káva, zrniny; metodou TLC(screening) | 910 |
Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou HPLC s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek | 7 360 |
Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC | 1 850 |
Stanovení fumonisinů B1 a B2 metodou HPLC s využitím imunoafinitních kolonek | 5 490 |
Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC | 5 610 |
Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou HPLC | 1 760 |
Stanovení toxických glykoalkaloidů v potravinách metodou HPLC | 2 160 |
Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC | 950 |
Stanovení 3-MCPD v potravinách | 5 480 |
Stanovení barviv Sudan v chilli výrobcích metodou HPLC | 1 400 |
Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou HPLC | 1 400 |
Stanovení 1,3-pentadienu v potravinách metodou GC/MS | 1 580 |
Stanovení aromatických uhlovodíků v potravinách metodou GC | 1 680 |
Stanovení těkavých organických látek v potravinách metodou GC | 1 680 |
Stanovení chloraminu | 1 150 |
Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC | 1 390 |
Stanovení etylacetátu plynovou chromatografií | 950 |
Stanovení pH vody | 100 |
Stanovení pH ve víně | 100 |
Stanovení přímo redukujících cukrů ve víně | 470 |
Stanovení tlaku oxidu uhličitého v šumivých a perlivých vínech | 100 |
Stanovení volného oxidu siřičitého ve vínech metodou FIA | 960 |
Výpočet celkového alkoholu ve víně | 30 |
Stanovení zásaditosti popela | 380 |
Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách | 140 |
Stanovení veškerých kyselin v lihovinách | 170 |
Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a lihovinách | 1 500 |
Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihovinách s vyšším obsahem těkavých složek | 340 |
Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihu a lihovinách s nízkým obsahem těkavých složek | 1 340 |
Stanovení vody v etanolu (lihu) metodou GC | 750 |
Stanovení furalů v lihu a lihovinách | 1 500 |
Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných likérech spektroforometrickou metodou | 1 280 |
Stanovení jakosti chmele; cizí příměsi | 140 |
Stanovení jakosti chmele; jemnost vřeténka | 70 |
Stanovení jakosti chmele; obsah pecek | 140 |
Stanovení jakosti chmele; otluky | 140 |
Stanovení jakosti chmele; příprava vzorku | 70 |
Stanovení jakosti chmele; rozplevelení | 140 |
Stanovení jakosti chmele; škodliví činitelé | 140 |
Stanovení obsahu náplně v nečokoládových cukrovinkách | 100 |
Stanovení složení u čokoládových cukrovinek | 70 |
Stanovení kyselosti celkové u želatinových cukrovinek | 160 |
Stanovení kyselosti pro ovocné komprimáty (cukrovinky) | 160 |
Stanovení množství hub druhotně napadených hmyzem | 230 |
Stanovení perforace hub | 230 |
Stanovení obsahu mechanických nečistot hub | 70 |
Stanovení vlhkosti hub | 220 |
Stanovení sušiny hub | 380 |
Průkaz druhů mas metodou ELISA | 3 500 |
Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny přepočtem přes 3-methylhistdin | 1 210 |
Měření pH vodního výluhu masa | 100 |
Stanovení podílu uvolněných složek | 100 |
Stanovení aktivity vody aw | 370 |
Stanovení kostních částí | 200 |
Stanovení provařenosti masných výrobků | 160 |
Stálost barvy masných výrobků | 70 |
Stanovení obsahu masa | 6 180 |
Stanovení hydroxyprolinu v potravinách | 1 810 |
Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených výrobků | 100 |
Stanovení obsahu čokoládové polevy v mražených výrobcích | 50 |
Stanovení volné vody u zabité drůbeže | 50 |
Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna složka | 70 |
Stanovení složení mrazírenských výrobků - 2 - 5 složek | 350 |
Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a více složek | 500 |
Stanovení alkaloidů v tabáku a tabákových výrobcích metodou spektrofotometrickou | 2 210 |
Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře | 2 260 |
Stanovení nikotinu v kondenzátu cigaretového kouře metodou GC | 2 260 |
Stanovení hmotnostního podílu tabákových částic | 410 |
Stanovení šířky řezu tabákové směsi v tabákových výrobcích | 270 |
Stanovení vody v cigaretovém kouři metodou GC | 740 |
Detekce sspecifické DNA v sójových a kukuřičných výrobcích PCR screeningovou metodou s CaMV 35S promotorem a NOS terminátorem | 4 500 |
Detekce specifické DNA v potravinách rostlinného původu Real-Time PCR screeningovou metodou s CaMV 35S promotorem a NOS terminátorem | 8 170 |
Detekce specifické DNA Round Up Ready sóji v sójových výrobcích pomocí PCR metody | 1 500 |
Detekce specifické DNA kukuřice Bt-176 v kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody | 4 920 |
Stanovení specifické DNA Round Up Ready sóji v sójových výrobcích metodou Real-Time PCR | 12 426 |
Stanovení specifické DNA Kukuřice Bt-176 v kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR | 10 200 |
Detekce specifické DNA kukuřice Bt-11 v kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody | 4 920 |
Stanovení specifické DNA kukuřice Bt-11 v kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR | 10 200 |
Detekce specifické DNA kukuřice MON810 v kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody | 4 920 |
Stanovení specifické DNA kukuřice MON810 v kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR | 10 200 |
Detekce specifické DNA bakterií rodu Salmonella v potravinách metodou Real-Time PCR | 6 280 |
Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách metodou ELISA | 3 000 |
Stanovení markerových sacharidů v potravinách po předčištění na kolonkách SPE metodou enzymatickospektrofotometrickou | 2 700 |
Stanovení markerových sacharidů v potravinách po předčištění na SPE kolonkách metodou iontové HPLC | 2 700 |
Stanovení sacharozy v potravinách | 440 |
Stanovení redukujících cukrů v potravinách | 430 |
Stanovení veškerých cukrů v potravinách | 430 |
Stanovení laktózy a maltózy metodou HPLC | 1 080 |
Stanovení sacharósy, glukósy fruktósy a sorbitolu v potravinách metodou HPLC | 950 |
Stanovení spektra cukrů v medu | 1 300 |
Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu v potravinách metodou HPLC | 1 130 |
Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu, furfuralu a 5-ethylfurfuralu metodou HPLC | 1 130 |
Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC 1026 | 360 |
Stanovení "tuku" přímou extrakcí na zařízení SOXTEC 1026 | 220 |
Stanovení mastných kyselin v potravinách metodou GC | 1 920 |
Stanovení sterolů v potravinách metodou GC | 2 600 |
Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC | 2 600 |
Stanovení stigmastadienů v olivových olejích metodou GC | 3 100 |
Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti (K232, K270, delta K) v olivovém oleji | 560 |
Spektrofotometrické stanovení K270 po úpravě oxidem hlinitým v olivovém oleji | 940 |
Stanovení dusíku v potravinách | 590 |
Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v potravinách | 610 |
Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou ELISA | 2 500 |
Stanovení potravinové vlákniny v potravinách metodou enzymaticko-gravimetickou | 3 500 |
Stanovení alergenů a specifických bílkovin metodou ELISA | 3 000 |
Stanovení laktózy / galaktózy v potravinách enzymaticko-spektrofotometrickou metodou | 1 700 |
Stanovení spektra volných aminokyselin metodou HPLC | 2 670 |
Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC | 1 110 |
Stanovení soli | 220 |
Stanovení organických kyselin v potravinách metodou HPLC | 1 400 |
Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou HPLC | 950 |
Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a xanthophylesteru v potravinách metodou spektrofotometrickou | 2 060 |
Stanovení alkoholu, extraktu, pH, barvy, energ. u piva na zařízení SCABA | 560 |
Stanovení kyselosti | 160 |
Stanovení objemu, hmotnosti spotřebitelského balení | 70 |
Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech | 200 |
Dovolené odchylky podle předmětových norem - suché skořápkové plody | 250 |
Stanovení vlhkosti v aromatizovaných cukrech | 140 |
Stanovení obsahu barevných změn v obilovinách | 130 |
Stanovení sušiny v potravinách na zařízení MA 50 | 70 |
Přepočet znaku na sušinu, který není uveden v sazebníku jako znak v sušině | 30 |
Stanovení šlehatelnosti smetany | 50 |
Stanovení energetické hodnoty | 1 580 |
Výpočet energetické hodnoty | 50 |
Stanovení složení nesourodých potravin - makroskopický rozbor | 250 |
Stanovení složení nesourodých potravin - mikroskopický rozbor | 330 |
Stanovení cizorodé příměsi v potravinách | 250 |
Stanovení obsahu skořápek | 590 |
Stanovení napadení obilovin, luštěnin a olejnin skladištními škůdci | 140 |
Stanovení objemové hmotnosti obilovin | 50 |
Stanovení příměsí a nečistot při stanovení jednoho znaku v obilovinách | 50 |
Stanovení příměsí a nečistot při počtu kontrolovaných znaků více než 1 v obilovinách | 210 |
Stanovení podílu plných zrn v obilovinách | 70 |
Stanovení snětivosti pšenice | 70 |
Stanovaní mokrého lepku v obilovinách | 140 |
Stanovaní tažnosti lepku v obilovinách | 160 |
Stanovaní bobtnavosti lepku v obilovinách | 210 |
Stanovení maltózy v žitě | 470 |
Stanovení pšenice tvrdé a obecné | 70 |
Stanovení sklovitosti pšenice tvrdé | 140 |
Třídění sladovnického ječmene | 220 |
Stanovení klíčivosti sladovnického ječmene | 430 |
Stanovení klí čivé energie sladovnického ječmene | 270 |
Stanovení podílu kukuřice typu koňský zub a velkozrnné kukuřice | 50 |
Stanovení klíčivosti kukuřice | 430 |
Stanovení vlhkosti luštěnin | 220 |
Stanovení zrnitosti hrachu jedlého a čočky jedlé | 70 |
Stanovení muškovitosti luštěnin | 100 |
Stanovení vařivosti luštěnin | 210 |
Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při stanovení jednoho znaku | 50 |
Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při počtu kontrolovaných znaků více než 1 | 210 |
Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot při jednoho znaku v olejninách stanovení kontrolovaných znaků více než 1 v olejninách | 50 |
Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot při počtu | 210 |
Stanovení olejnaté příměsi a nečistot u semen slunečnice a tykvových jader | 140 |
Stanovení semen blínu v máku a hořčici | 270 |
Stanovení hmotnosti tisíce semen sóji při vlhkosti 12% | 50 |
Stanovení obsahu vody v obilovinách a výrobcích z obilovin | 220 |
Stanovení obsahu vody v kukuřici (v mletých zrnech a v celých zrnech) | 380 |
Stanovení obsahu hrubé vlákniny v zemědělských a potravinářských výrobcích | 1 180 |
Stanovení čísla poklesu u obilovin | 380 |
Stanovení popela v obilovinách, luštěninách a výrobcích z nich | 140 |
Stanovení sedimentační hodnoty (SDS test) u obilovin | 420 |
Stanovení vlhkosti a obsahu těkavých látek v olejnatých semenech | 220 |
Stanovení obsahu oleje v olejnatých semenech | 480 |
Stanovení cukernatosti cukrovky | 160 |
Stanovení velikosti hlíz brambor | 50 |
Vady hlíz brambor | 100 |
Stanovení odrůdové jednotnosti brambor | 50 |
Stanovení odrůdové jednotnosti brambor pomocí polyakrylamidové elektroforézy | 2 540 |
Stanovení varného typu brambor | 460 |
Stanovení vlhkosti chmele | 210 |
Stanovení konduktometrické hodnoty (KH) chmele | 760 |
Stanovení výtěžnosti a hmotnosti u sladkovodních tržních ryb | 260 |
Stanovení stolní hodnoty (včetně senzorického hodnocení) u sladkovodních tržních ryb | 520 |
Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách metodou HPLC | 1 030 |
Stanovení cyklamátu v potravinách - metodou HPLC | 1 200 |
Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC | 1 990 |
Stanovení kyseliny linolové a linolenové v potravinách (tucích a olejích) | 1 080 |
Stanovení napadení těstovin škůdci | 70 |
Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin | 100 |
Stanovení očkovitosti těstovin | 50 |
Stanovení vlhkosti těstovin | 210 |
Stanovení popela v těstovinách | 140 |
Stanovení písku v těstovinách | 350 |
Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách | 100 |
Vařivost pro ostatní zkoušky v těstovinách | 50 |
Stanovení vaznosti těstovin | 50 |
Stanovení zvětšení objemu těstovin | 50 |
Stanovení rozvářivosti a lepkavosti těstovin | 50 |
Stanovení vaječného obsahu v těstovinách | 560 |
Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích | 220 |
Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130 °C v pekařských výrobcích | 140 |
Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130 °C v pekařských výrobcích | 70 |
Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou v pekařských výrobcích | 220 |
Stanovení popela v pekařských výrobcích | 140 |
Podíl popela nerozpustného v kyselině v pekařských výrobcích | 350 |
Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích | 220 |
Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích | 360 |
Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích | 440 |
Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích | 160 |
Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských výrobcích | 50 |
Stanovení kyselosti tvarohové náplně v pekařských výrobcích | 180 |
Stanovení kyselosti ovocné náplně v pekařských výrobcích | 180 |
Stanovení glycidů výpočtem v pekařských výrobcích | 50 |
Stanovení obsahu bílkovin v pekařských výrobcích | 550 |
Stanovení zrnitosti strouhanky | 50 |
Stanovení příměsi ve strouhance | 50 |
Stanovení vody sušením při 105 °C v cukrářských výrobcích | 220 |
Stanovení popela v cukrářských výrobcích | 140 |
Podíl popela nerozpustného v kyselině v cukrářských výrobcích | 350 |
Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích | 440 |
Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích | 360 |
Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích | 100 |
Stanovení vody sušením při 130 °C v cukrářských výrobcích | 140 |
Stanovení vody vážkově s nasávací hmotou v cukrářských výrobcích | 220 |
Stanovení tuku acidobutyrometricky v cukrářských výrobcích | 210 |
Stanovení sušiny zmrzlin při 105 °C | 160 |
Stanovení sušiny zmrzlin při 130 °C | 70 |
Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách | 210 |
Stanovení tuku po hydrolýze ve zmrzlinách | 360 |
Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou Schoorla ve zmrzlinách | 440 |
Stanovení vlhkosti cukrovinek a trvanlivého pečiva sušením při 105 °C do konstantní hmotnosti | 140 |
Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 70 |
Stanovení vlhkosti nápoje v prášku | 140 |
Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 250 |
Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 360 |
Stanovení obsahu popela v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 210 |
Stanovení písku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 300 |
Stanovení čokoládové polevy formované, máčené | 170 |
Stanovení sušiny refraktometicky v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 50 |
Stanovení sacharozy polarimetricky v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 250 |
Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 430 |
Stanovení obsahu zlomků a drti v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 70 |
Stanovení přísad (jádrovin) v čokoládách | 130 |
Stanovení laktozy v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 250 |
Stanovení theobrominu a kofeinu v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 810 |
Důkaz kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 50 |
Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 550 |
Stanovení kyseliny mravenčí v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 1 440 |
Stanovení etyl- a propylesterů kyseliny p-hydroxybenzoové v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 560 |
Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 1 110 |
Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských výrobcích | 140 |
Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských výrobcích | 100 |
Stanovení sacharozy polarimetricky v cukrovarských výrobcích | 200 |
Stanovení popela v cukrovarských výrobcích | 290 |
Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích | 250 |
Stanovení barvy cukrovarských výrobků | 220 |
Stanovení granulometrického složení u řepného cukru | 100 |
Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských výrobcích | 220 |
Stanovení sušiny refraktometricky v cukrovarských výrobcích | 50 |
Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích | 50 |
Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru | 270 |
Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích | 260 |
Stanovení pektinu v želírujícím cukru | 260 |
Stanovení želírovací schopnosti v želírovacím cukru | 390 |
Stanovení redukujících cukrů v tekutých cukrech | 250 |
Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých cukrech | 50 |
Stanovení popela ve škrobu | 140 |
Stanovení pH vodního výluhu škrobu | 100 |
Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu | 120 |
Stanovení písku ve škrobu | 350 |
Stanovení barvy škrobu porovnáváním s etalony | 160 |
Stanovení stipů ve škrobu | 50 |
Stanovení oxidu siřičitého ve výrobcích ze škrobu metodou destilačně titrační | 320 |
Stanovení zcukření škrobového sirupu | 170 |
Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu | 120 |
Stanovení redukujících látek a dextrózového ekvivalentu v produktech hydrolýzy škrobu | 600 |
Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém sirupu | 50 |
Stanovení alkoholu v pivu | 300 |
Stanovení skutečného extraktu piva | 300 |
Stanovení pH piva | 100 |
Stanovení barvy piva | 200 |
Stanovení trvanlivosti piva | 100 |
Stanovení zákalu piva | 200 |
Výpočet využitelné energie piva | 50 |
Stanovení pěnivosti piva | 70 |
Stanovení cukrů v pivu | 480 |
Stanovení oxidu uhličitého v pivu | 200 |
Stanovení trvanlivosti droždí | 80 |
Stanovení sušiny droždí | 140 |
Stanovení popela v droždí | 210 |
Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí | 160 |
Stanovení kyselosti droždí | 180 |
Stanovení hustoty vonných a chuťových látek | 160 |
Stanovení indexu lomu vonných a chuťových látek | 90 |
Stanovení optické otáčivosti vonných a chuťových látek | 90 |
Stanovení kyselin a čísla kyselosti vonných a chuťových látek | 220 |
Stanovení etanolu destilací ve vonných a chuťových látkách | 340 |
Stanovení ztrát vonných a chuťových látek sušením při 105 °C | 140 |
Stanovení alkoholu v lihovinách | 350 |
Stanovení netěkavých látek rozpustných, cukrů v lihovinách | 210 |
Stanovení veškerých kyselin v lihovinách | 100 |
Stanovení esterů ve vinném destilátu a brandy metodou titrační | 290 |
Stanovení aldehydů ve vinném destilátu metodou titrační | 780 |
Stanovení metanolu v brandy a vinném destilátu metodou fotometrickou | 730 |
Stanovení vyšších alkoholů v brandy a vinném destilátu metodou fotometrickou | 1 110 |
Stanovení furalu v brandy a vinném destilátu metodou fotometrickou | 1 440 |
Stanovení kyanovodíku v lihovinách | 210 |
Stanovení cukrů v lihovinách | 430 |
Stanovení hustoty lihovin | 160 |
Stanovení hustoty vín | 160 |
Stanovení alkoholu ve vínech | 350 |
Stanovení celkové kyselosti vín | 100 |
Stanovení těkavých kyselin ve vínech | 210 |
Stanovení oxidu siřičitého ve vínech | 140 |
Stanovení a výpočet bezcukerného extraktu ve vínech | 1 380 |
Stanovení popela ve vínech | 390 |
Stanovení veškeré kyseliny vinné ve vínech | 180 |
Stanovení vinného kamene ve vínech | 160 |
Stanovení průměrné hmotnosti 100 zdravých plodů, jader suchých skořápkových plodů | 50 |
Stanovení počtu celých jader na 100 g nebo na 1 libru (454 g) suchých skořápkových plodů | 50 |
Stanovení podílu skořápek a zdravých jader u suchých skořápkových plodů | 100 |
Stanovení podílu slupek, skořápek a zdravých jader u suchých skořápkových plodů | 200 |
Stanovení poměru velikosti jader suchých skořápkových plodů | 50 |
Stanovení příčného průměru velikosti plodů suchých skořápkových plodů | 50 |
Stanovení jemnosti strouhání suchých skořápkových plodů | 50 |
Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u jader suchých skořápkových plodů a kokosu | 140 |
Stanovení ztráty sušením - vlhkosti celých jader a plodů | 160 |
Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u skořápek a slupek suchých skořápkových plodů | 140 |
Stanovení celkového popela suchých skořápkových plodů | 210 |
Stanovení popela suchých skořápkových plodů nerozpustného v kyselině - písek | 430 |
Stanovení celkové alkality popela suchých skořápkových plodů | 380 |
Stanovení petroleterového extraktu - tuku suchých skořápkových plodů | 480 |
Stanovení čísla kyselosti izolovaného tuku suchých skořápkových plodů | 90 |
Stanovení veškerého oxidu siřičitého podle Rothenfusera v suchých skořápkových plodech | 220 |
Stanovení obsahu chloridu sodného v suchých skořápkových plodech | 160 |
Stanovení ztráty pražením suchých skořápkových plodů | 160 |
Stanovení vlhkosti u neloupaných arašídů | 160 |
Stanovení obsahu příměsí suchých skořápkových plodů | 50 |
Mechanický rozbor neloupaných arašídů | 230 |
Stanovení škůdců u neloupaných arašídů | 230 |
Stanovení škůdců u suchých skořápkových plodů | 230 |
Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích refraktometricky | 50 |
Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, manometricky | 50 |
Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích titrační metodou | 200 |
Stanovení kyselosti - titrovatelné kyseliny v nealkoholických nápojích | 200 |
Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích | 310 |
Stanovení cukru v nealkoholických nápojích | 350 |
Stanovení popela v nealkoholických nápojích | 210 |
Stanovení kofeinu v nealkoholických nápojích | 360 |
Stanovení chininu v nealkoholických nápojích | 730 |
Stanovení sacharinu v nealkoholických nápojích | 730 |
Stanovení relativní hustoty nealkoholických nápojů | 160 |
Stanovení těkavých kyselin v nealkoholických nápojích | 210 |
Stanovení kyselosti kvasného octa | 170 |
Stanovení etanolu v kvasném octě | 420 |
Stanovení veškerého extraktu kvasného octa | 270 |
Stanovení popela v kvasném octě | 380 |
Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě | 470 |
Stanovení sacharozy v kvasném octě | 530 |
Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa | 50 |
Důkaz volných minerálních kyselin v kvasném octě | 50 |
Stanovení volných minerálních kyselin v kvasném octě | 160 |
Důkaz oxidu šiřičitého v kvasném octě | 140 |
Stanovení oxidu siřičitého v kvasném octě | 300 |
Stanovení ovocného (zeleninového) podílu | 6 270 |
Stanovení pevného podílu konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny | 70 |
Stanovení čísla bobtnavosti konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny | 50 |
Stanovení hustoty konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny | 160 |
Stanovení extraktu konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny | 300 |
Stanovení celistvosti plodů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 70 |
Stanovení hmotnosti tekutého podílu v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 70 |
Stanovení složení směsi konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny | 70 |
Stanovení velikostní vyrovnanosti konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny | 70 |
Stanovení množství drtě v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 70 |
Stanovení hrubé vlákniny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 70 |
Stanovení neodpeckovaných plodů a pecek v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 70 |
Stanovení nedozrálých, připálených, mechanicky poškozených, skvrnitých a škůdci poškozených plodů nebo jejich upravených částí a plodů se stopkou v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 70 |
Stanovení kovových částic v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 70 |
Odsíření pulpy při senzorickém hodnocení konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny | 140 |
Stanovení hmotnostního podílu ovoce v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 70 |
Stanovení obsahu rostlinných příměsí v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 70 |
Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 210 |
Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny refraktometricky | 50 |
Stanovení refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou surovinou | 5 500 |
Stanovení popela a jeho zásaditosti v konzervárenských v polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 350 |
Stanovení minerálních příměsí (písku) v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 420 |
Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny | 200 |
Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 530 |
Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 300 |
Stanovení éterických olejů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 80 |
Stanovení obsahu dřeně v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 80 |
Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 440 |
Stanovení kyseliny benzoové konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny metodou spektrofotometrickou | 950 |
Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a zeleniny sušením | 140 |
Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a zeleniny destilační metodou | 220 |
Stanovení hrubého pektinu v pektinových výrobcích a přípravcích pro nakládání a konzervování ovoce a zeleniny | 750 |
Stanovení rosolotvorné mohutnosti v pektinových výrobcích a přípravcích pro nakládání a konzervování ovoce a zeleniny | 700 |
Stanovení kyseliny benzoové alkalimetrickou titrací v pektinových výrobcích a přípravcích pro nakládání a konzervování ovoce a zeleniny | 100 |
Stanovení kyseliny benzoové a benzoanu sodného v pektinových výrobcích a přípravcích pro nakládání a konzervování ovoce a zeleniny | 210 |
Zkoušky technického vyhotovení fermentovaného tabáku a tabákových výrobků | 270 |
Stanovení popela ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích | 380 |
Stanovení vody ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích metodou destilační | 480 |
Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích | 2 260 |
Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) fermentovaného tabáku a tabákových výrobků | 200 |
Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích | 220 |
Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích | 210 |
Stanovení chloridu sodného v mrazírenských výrobcích | 220 |
Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v ovocných a zeleninových výrobcích- metodou refraktometrickou | 150 |
Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v ovocných a zeleninových výrobcích | 350 |
Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků | 200 |
Stanovení podílu nerozpustného v alkoholu u čerstvé nebo zmrazené kukuřice a hrášku | 490 |
Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv | 100 |
Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv | 100 |
Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv | 200 |
Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou | 1 280 |
Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou | 1 700 |
Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných a zeleninových šťávách․ metodou spektrofotometrickou | 1 700 |
Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v ovocných a zeleninových šťávách | 950 |
Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách metodou HPLC | 1 080 |
Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou | 1 700 |
Stanovení pH ovocných a zeleninových výrobků | 100 |
Stanovení popela nerozpustného v kyselině v mlýnských výrobcích | 350 |
Stanovení škůdců mlýnských výrobků | 140 |
Stanovení ferromagnetických příměsí v mlýnských výrobcích | 50 |
Stanovení zrnitosti mlýnských výrobků | 50 |
Stanovení očkovitosti mlýnských výrobků | 50 |
Stanovení vody v mlýnských výrobcích | 140 |
Stanovení popela v mlýnských výrobcích | 140 |
Stanovení titrovatelných kyselin v mlýnských výrobcích | 100 |
Stanovení maltózy v mlýnských výrobcích | 470 |
Stanovení obsahu mokrého lepku v mlýnských výrobcích | 140 |
Stanovení bobtnavosti lepku v mlýnských výrobcích | 220 |
Stanovení cukru podle Schoorla v mlýnských výrobcích | 440 |
Stanovení obsahu tuku v mlýnských výrobcích | 360 |
Stanovení diastatické mohutnosti mlýnských výrobků | 460 |
Stanovení mokrého lepku v pšeničné mouce | 160 |
Zkouška vařivosti krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin | 100 |
Stanovení škůdců krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin | 140 |
Stanovení příměsí, nečistot a zrnitosti - jeden znak - u krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin | 50 |
Stanovení příměsí a nečistoty při počtu kontrolovaných znaků více než 1, u krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin | 140 |
Stanovení příměsí a nečistoty při stanovení jednoho znaku u krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin | 50 |
Stanovení vody v kroupách, rýži, jáhlech, pohance a luštěninách | 210 |
Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových cukrovinkách | 3 700 |
Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách | 1 730 |
Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách | 1 180 |
Stanovení obsahu kakaového prášku | 2 780 |
Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením | 140 |
Stanovení síranového popela škrobu a derivátů škrobů | 210 |
Stanovení obsahu oxidu siřičitého ve škrobech a derivátech škrobů | 320 |
Stanovení ztráty hmotnosti sušením (vakuová sušárna) u dextrózy | 310 |
Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích příměsí a odchylek od základního zbarvení sušených jablek | 230 |
Stanovení obsahu oxidu siřičitého v sušených jablkách metodou spektrofotometrickou | 1 080 |
Stanovení obsahu vody v sušených jablkách | 310 |
Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích příměsí a odchylek od základního zbarvení sušených hrušek | 230 |
Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého v sušených hruškách metodou spektrofotometrickou | 1 080 |
Stanovení obsahu vody v sušených hruškách | 310 |
Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích příměsí a odchylek od základního zbarvení sušených broskví | 230 |
Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého v sušených broskvích metodou spektrofotometrickou | 1 080 |
Stanovení obsahu vody v sušených broskvích | 310 |
Stanovení obsahu škůdců v sušeném ovoci - mikroskopicky | 330 |
Stanovení obsahu vody v sušených švestkách | 310 |
Stanovení velikostní vyrovnanosti sušených švestek | 70 |
Stanovení obsahu vody v rozinkách | 310 |
Stanovení obsahu vody v sušených fíkách | 310 |
Stanovení obsahu vody v sušených meruňkách | 310 |
Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech | 1 820 |
Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu kouře za použití rutinního analytického nakuřovacího přístroje | 1 110 |
Stanovení surového a beznikotinového bezvodného kondenzátu kouře u cigaret | 1 820 |
Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných výrobků sušením do konstantní hmotnosti s pískem | 160 |
Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných výrobků sušením konstantní dobu s pískem | 70 |
Stanovení tuku v mléce a mléčných výrobcích gravimetricky po kyselé hydrolýze | 360 |
Stanovení obsahu sušiny a vody v mléčných výrobcích sušených a zahuštěných | 140 |
Stanovení titrační kyselosti mléčných výrobků sušených a zahuštěných | 100 |
Zjištění znečištěnin v mléčných výrobcích sušených a zahuštěných | 100 |
Stanovení obsahu tuku v mléčných výrobcích sušených a zahuštěných metodou acidobutyrometrickou | 210 |
Stanovení sušiny mražených mléčných výrobků | 140 |
Stanovení popela mražených mléčných výrobků | 370 |
Stanovení tuku u mražených mléčných výrobků metodou acidobutyrometrickou | 210 |
Stanovení kyselosti mražených mléčných výrobků | 100 |
Stanovení pH mražených mléčných výrobků metodou potenciometrickou | 100 |
Stanovení glycidů v mražených mléčných výrobcích | 480 |
Stanovení procenta šlehání mražených mléčných výrobků | 70 |
Stanovení obsahu vody a sušiny u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek | 140 |
Stanovení chloridu sodného u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek | 160 |
Stanovení pH u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek metodou potenciometrickou | 100 |
Stanovení tuku u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek metodou acidobutyrometrickou | 210 |
Stanovení tuku vážkovou metodou podle Róse-Gottlieba v mléce a mléčných výrobcích | 460 |
Stanovení popela u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek | 210 |
Stanovení tuku v sušině u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek metodou acidobutyrometrickou | 380 |
Stanovení stupně kyselosti u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek | 100 |
Stanovení obsahu chloridu sodného v másle | 120 |
Stanovení stupně kyselosti filtrovaného tuku másla | 160 |
Stanovení obsahu vlhkosti kaseinu | 140 |
Stanovení obsahu tuku v kaseinu | 460 |
Stanovení obsahu bílkovin v kaseinu | 610 |
Stanovení obsahu popela v kaseinu | 140 |
Stanovení volné kyselosti kaseinu | 160 |
Stanovení obsahu laktózy v kaseinu | 420 |
Stanovení indexu rozpustnosti kaseinu | 210 |
Stanovení čistoty kaseinu | 210 |
Stanovení čistoty skořápky slepičích vajec konzumních | 70 |
Stanovení neporušenosti konzumní skořápky slepičích vajec | 70 |
Důkaz čistění a umytí slepičích vajec konzumních | 70 |
Zjištění deformovanosti tvaru slepičích vajec konzumních | 70 |
Zjištění pachu povrchu vejce | 70 |
Určení velikosti vzduchové bubliny u slepičích vajec konzumních | 70 |
Zjištění stálosti a polohy vzduchové bubliny u slepičích vajec konzumních | 70 |
Zjištění průhlednosti a tuhosti bílku u slepičích vajec konzumních | 70 |
Zjištění viditelnosti a nepohyblivosti žloutku u slepičích vajec konzumních | 70 |
Zjištění kvality vaječné hmoty po rozbití | 70 |
Důkaz olejování vajec slepičích konzumních | 80 |
Zjišťování jakosti zabité drůbeže | 340 |
Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách | 100 |
Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových konzervách | 210 |
Stanovení obsahu tuku v drůbežích a zvěřinových konzervách | 190 |
Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a zvěřinových konzervách | 130 |
Stanovení kyselosti škvařeného sádla | 180 |
Stanovení obsahu vody ve škvařeném sádle | 140 |
Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a konzerv | 140 |
Stanovení chloridu sodného u ryb, rybích výrobků a konzerv | 160 |
Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv | 100 |
Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků a konzerv | 70 |
Stanovení tuku u ryb, rybích výrobků a konzerv | 340 |
Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích | 360 |
Měření pH masa a masných výrobků metoda referenční | 100 |
Stanovení obsahu pevných a tekutých částí a rozpuštěného uvolněného tuku ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách | 100 |
Stanovení obsahu škrobu ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách | 210 |
Stanovení obsahu dusitanů a dusičnanů ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách | 880 |
Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách | 100 |
Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách | 180 |
Stanovení obsahu tuku nepřímou extrakcí u masa, masných výrobků a masných konzerv a hotových jídel v konzervách | 220 |
Číslo kyselosti tuku masa, masných výrobků a masných konzerv a hotových jídel v konzervách | 210 |
Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných konzervách a hotových jídlech v konzervách | 100 |
Stanovení popela u masa, masných výrobků a masných konzerv a hotových jídel v konzervách | 350 |
Stanovení vody refraktometricky ve včelím medu | 50 |
Stanovení redukujících cukrů podle Lana a Eynona ve včelím medu | 460 |
Stanovení sacharozy podle Lana a Eynona ve včelím medu | 520 |
Stanovení sacharozy polarizací ve včelím medu | 380 |
Stanovení kyselosti včelího medu | 200 |
Stanovení obsahu pevných látek ve vodě nerozpustných ve včelím medu | 200 |
Stanovení popela ve včelím medu | 270 |
Stanovení hydroxymetylfurfuralu podle Winklera fotometricky ve včelím medu | 860 |
Stanovení diastatické aktivity podle Schadeho ve včelím medu | 910 |
Komplexometrické stanovení vápníku ve včelím medu | 1 130 |
Stanovení dusíku ve včelím medu | 590 |
Důkaz porušení včelího medu škrobovým sirupem, škrobovým cukrem a sladovými výtažky | 100 |
Mikroskopický rozbor včelího medu | 1 310 |
Stanovení elektrické vodivosti včelího medu | 210 |
Stanovení pH včelího medu | 100 |
Stanovení tukuprosté sušiny mléka a tekutých mléčných výrobků | 340 |
Stanovení popelovin v mléce a tekutých mléčných výrobcích | 370 |
Stanovení tuku v mléce, smetaně a v jogurtu metodou acidobutyrometrickou | 210 |
Stanovení titrační kyselosti mléka a tekutých mléčných výrobků podle Soxhlet - Henkela | 100 |
Stanovení kyselosti mléka a tekutých mléčných výrobků pH-metrem | 100 |
Stanovení titrační kyselosti smetany a jogurtu | 100 |
Stanovení obsahu celkové sušiny mléka, smetany a zahuštěného neslazeného mléka | 160 |
Stanovení obsahu tuku vážkovou metodou dle Weibull-Berntropa v kojenecké výživě, a ve zvláštních případech - např. sušené mléčné výrobky pro kojeneckou a dětskou výživu s přídavkem cereálií nebo jiných potravinářských výrobků; speciální krémovité nebo zahuštěné mléčné výrobky s přísadami; mléčné pudingy v prášku apod., dále v zmrzlinách, mražených krémech a směsích pro jejich výrobu | 360 |
Stanovení obsahu celkové sušiny zahuštěného slazeného mléka | 160 |
Stanovení obsahu celkové sušiny sýrů a tavených sýrových výrobků | 140 |
Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených sýrových výrobcích | 230 |
Stanovení obsahu tuku v sýrech a tavených sýrových výrobcích | 460 |
Stanovení obsahu vody v másle | 140 |
Stanovení obsahu sušiny tukuprosté a tuku z jednoho zkušebního vzorku másla | 280 |
Stanovení sušiny vaječných hmot | 220 |
Stanovení teploty tekutých a mražených vaječných hmot | 50 |
Důkaz cizích příměsí ve vaječné hmotě | 50 |
Stanovení tuku ve vaječné hmotě | 210 |
Stanovení volných masných kyselin ve vaječné hmotě | 940 |
Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích | 290 |
Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách | 220 |
Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a masných výrobcích metodou Volhardovou | 220 |
Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a masných výrobcích metodou potenciometrickou | 180 |
Stanovení obsahu vody a těkavých látek ve vepřovém sádle a taveném loji | 210 |
Stanovení nečistot nerozpustných v rozpouštědlech tuků ve vepřovém sádle a taveném loji | 440 |
Stanovení teploty tání ve vepřovém sádle a taveném loji | 360 |
Stanovení peroxidového čísla ve vepřovém sádle a taveném loji | 420 |
Stanovení čísla kyselosti ve vepřovém sádle a taveném loji | 210 |
Důkaz epihydrinaldehydu ve vepřovém sádle a taveném loji | 70 |
Stanovení jodového čísla ve vepřovém sádle a taveném loji | 430 |
Stanovení Bóhmerova čísla ve vepřovém sádle a taveném loji | 430 |
Stanovení čísla zmýdelnění ve vepřovém sádle a taveném loji | 340 |
Stanovení indexu lomu ve vepřovém sádle a taveném loji | 200 |
Stanovení alkality popela koření | 430 |
Stanovení popela rozpustného ve vodě u koření | 400 |
Stanovení škůdců v koření - makroskopicky | 250 |
Stanovení škůdců v koření - mikroskopicky | 650 |
Stanovení vlhkosti soli | 140 |
Stanovení nerozpustného zbytku v soli | 160 |
Stanovení hořčíku a vápníku v soli | 180 |
Stanovení obsahu chloridů v soli | 130 |
Stanovení síranů v soli | 590 |
Stanovení jodičnanu draselného v soli | 210 |
Stanovení jodidu draselného v soli | 460 |
Stanovení dusitanů v soli | 200 |
Stanovení zrnitosti soli | 50 |
Stanovení uhličitanů v soli | 160 |
Stanovení oxidů trojmocných kovů v soli | 420 |
Stanovení příměsí čaje | 450 |
Stanovení škůdců v čaji mikroskopicky | 650 |
Stanovení obsahu tříslovin čaje podle Edera | 330 |
Stanovení obsahu kofeinu v rozpustném čaji | 170 |
Stanovení prachu a drtě v čaji | 100 |
Stanovení kovových příměsí v čaji | 50 |
Stanovení cizích příměsí v čaji | 70 |
Stanovení obsahu příměsí zelené kávy | 380 |
Stanovení obsahu příměsí pražené kávy | 250 |
Stanovení jemnosti mletí kávy | 100 |
Stanovení průměrné hmotnosti 1 000 zrn kávy | 100 |
Stanovení škůdců v kávě mikroskopicky | 650 |
Stanovení vodného extraktu kávy | 420 |
Stanovení celkového popela kávy | 210 |
Stanovení celkové alkality popela kávy | 250 |
Stanovení popela kávy rozpustného a nerozpustného ve vodě | 340 |
Stanovení písku v kávě | 420 |
Stanovení tuku v kávě | 340 |
Stanovení kofeinu v kávě | 300 |
Stanovení ztrát kávy pražením | 200 |
Stanovení obsahu sušiny v kávových a cikorkových extraktech | 310 |
Stanovení sušiny v hotových jídlech a v polotovarech jídel | 220 |
Stanovení tuku v hotových jídlech a v polotovarech jídel přímou extrakcí | 250 |
Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a v polotovarech jídel | 230 |
Stanovení tuku v ostatních výrobcích teplé a studené kuchyně | 380 |
Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi v hotových jídlech a v polotovarech jídel | 430 |
Stanovení tuku v hotových jídlech a v polotovarech jídel metodou acidobutyrometrickou | 160 |
Důkaz přítomnosti škrobu v hotových jídlech a v polotovarech jídel | 100 |
Stanovení obsahu škrobu v hotových jídlech a v polotovarech jídel | 210 |
Stanovení stupně kyselosti v hotových jídlech a v polotovarech jídel | 120 |
Stanovení hmotnosti podílu jednotlivých složek v hotových jídlech a v polotovarech jídel | 140 |
Stanovení hmotnostního podílu hlavní složky v hotových jídlech a v polotovarech jídel | 70 |
Stanovení sušiny majonézy | 210 |
Stanovení tuku v majonéze | 300 |
Stanovení titrovatelných kyselin v majonéze | 200 |
Stanovení chloridu sodného v majonéze | 230 |
Stanovení pH potravin v hermeticky uzavřených obalech | 100 |
Stanovení obsahu příměsí v koření | 250 |
Stanovení nečistot v koření | 250 |
Stanovení celkového popela koření | 270 |
Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v koření | 420 |
Stanovení obsahu vlhkosti koření destilační metodou | 550 |
Stanovení netěkavého etherového extraktu koření | 480 |
Stanovení stupně jemnosti mletí koření | 100 |
Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou | 1 080 |
Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) v paprice metodou spektrofotometrickou | 1 080 |
Stanovení obsahu těkavých silic v koření, kořenících látkách a bylinách | 470 |
Stanovení celkového obsahu capsanoidů v chilli paprikách a oleoresinech chilli paprik metodou HPLC | 1 530 |
Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny | 220 |
Stanovení ztráty hmotnosti čaje při 103 °C | 220 |
Stanovení vodného extraktu čaje | 460 |
Stanovení celkového popela čaje | 210 |
Stanovení popela rozpustného a nerozpustného ve vodě v čaji | 220 |
Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v čaji | 420 |
Stanovení obsahu vlhkosti instantního čaje v pevném stavu (ztráta hmotnosti při 103 °C) | 140 |
Stanovení celkového popela instantního čaje v pevném stavu | 220 |
Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech | 220 |
Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech | 210 |
Stanovení písku v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech | 350 |
Stanovení obsahu chloridu sodného v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech | 210 |
Výpočet organické sušiny dehydratovaných výrobků a ochucovadel | 50 |
Stanovení celkového dusíku dehydratovaných výrobků a ochucovadel | 590 |
Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel | 100 |
Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel | 120 |
Stanovení tuku v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech | 380 |
Stanovení kyseliny glutamové v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech | 120 |
Makroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a ochucovadel | 140 |
Mikroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a ochucovadel | 330 |
Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech | 950 |
Stanovení vlhkosti kávovin | 210 |
Stanovení popela kávovin | 140 |
Stanovení písku v kávovinách | 350 |
Stanovení vodného extraktu (výluhu) kávovin | 270 |
Stanovení kyselosti kávovin | 200 |
Stanovení barvivosti kávovin | 420 |
Stanovení sacharózy a pravotočivých látek kávovin | 350 |
Stanovení ztráty hmotnosti zelené kávy při 105 °C | 220 |
Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy (ztráta hmotnosti při 103 °C) | 220 |
Stanovení obsahu sušiny hořčice | 210 |
Stanovení popela hořčice | 210 |
Stanovení "písku" v hořčici | 350 |
Stanovení cukru v hořčici | 440 |
Stanovení kyselosti hořčice | 100 |
Stanovení tuku v hořčici | 500 |
Předsušení sušiny hořčice | 210 |
Stanovení chloridu sodného v hořčici | 120 |
Stanovení bodu tání tuků a olejů vyjasněním | 360 |
Stanovení bodu tání tuků a olejů v otevřené kapiláře | 360 |
Stanovení kyselosti a čísla kyselosti tuků a olejů | 210 |
Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při 105 °C) | 210 |
Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při 125 st. - 130 °C) | 100 |
Stanovení obsahu vody v tucích a olejích metodou Karla Fischera | 270 |
Stanovení popela v tucích a olejích | 220 |
Stanovení jódového čísla tuků a olejů | 340 |
Stanovení čísla zmýdelnění tuků a olejů | 340 |
Stanovení peroxidového čísla tuků a olejů | 420 |
Stanovení chloridu sodného v tucích a olejích a v margarinech | 170 |
Stanovení barvy tuků a olejů | 160 |
Stanovení a důkaz ethyl- a propylesteru kyseliny p-hydroxybenzoové v tucích a olejích | 560 |
Stanovení a důkaz kyseliny benzoové v tucích a olejích | 1 110 |
Stanovení křivky tuhnutí tuků | 270 |
Stanovení anisidinového čísla tuků a olejů | 830 |
Stanovení indexu lomu tuků a olejů | 200 |
Stanovení obsahu nerozpustných nečistot v tucích a olejích | 290 |
Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů referenční metodou | 570 |
Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů extrakcí hexanem | 570 |
Stanovení diethyletherového extraktu tuků a olejů | 290 |
Stanovení hmotnosti tuků a olejů na jednotku objemu ("litrová hmotnost") ve vzduchu | 430 |
Stanovení stability tuků a olejů Schaalovým testem | 140 |
Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků pro průmyslové použití při 20 °C | 100 |
Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky | 140 |
Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou | 1 080 |
Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v lihu | 310 |
Zjišťování alkality lihu | 50 |
Stanovení kyselosti lihu | 170 |
Stanovení sušiny lepidel | 210 |
Stanovení kyselosti a alkality lepidel | 360 |
Stanovení popela lepidel | 140 |
Stanovení volných žíravých alkálií u tenzidů a detergentů | 310 |
Stanovení pH syntetických pracích prostředků | 100 |
Stanovení pH tenzidů a detergentů | 100 |
Stanovení obsahu vody u tenzidů a detergentů | 280 |
Stanovení oxidu fosforečného v tenzidech a detergentech | 610 |
Stanovení celkového obsahu alkálií a mastných látek u tenzidů a detergentů | 860 |
Talířový test tenzidů a detergentů (mycí schopnost) | 170 |
Mísitelnost tenzidů a detergentů s vodou | 50 |
Důkaz přítomnosti opticky zjasňujících prostředků v tenzidech a detergentech (opticky zjasňující prostředky) | 70 |
Stanovení látek rozpustných v etanolu v práškových a pastovitých detergentech | 220 |
Stanovení látek nerozpustných v etanolu u detergentů a mýdla | 220 |
Stanovení odparku lihu | 200 |
Detekce ozářených potravin metodou GC/MS | 4 750 |
Termoluminiscenční detekce ozářených potravin | 4 990 |