16. | Příloha č. 10 zní: „Příloha č. 10 Mezní hodnoty chemických látek, jejichž obsah je zjišťován v rámci podopatření postupy šetrné k životnímu prostředí titulu integrovaná produkce (§ 8) A. Mezní hodnoty chemických látek, které může obsahovat vzorek půdy ovocného sadu nebo vzorek půdy, na níž je pěstována zelenina Chemická látka | Mezní hodnota celkového obsahu chemické látky v půdě (mg.kg-1) | 1. Olovo (Pb) | 100 | 2. Kadmium (Cd) | 0,4 | 3. Rtuť (Hg) | 0,6 | 4. Chrom (Cr) | 100 | 5. Arsen (As) | 30 |
Poznámka: Metoda zjištění obsahu prvků ve vzorku půdy - rozklad lučavkou královskou. Druh ovoce | Chemická látka | Olovo (Pb) mg.kg-1 | 1. Broskvoň | 0,09 | 2. Hrušeň | 0,09 | 3. Jabloň | 0,09 | 4. Meruňka | 0,09 | 5. Slivoň | 0,09 | 6. Třešeň | 0,09 | 7. Višeň | 0,09 | 8. Angrešt | 0,18 | 9. Maliník | 0,18 | 10. Ostružiník | 0,18 | 11. Rybíz | 0,18 |
C. Mezní hodnoty chemických látek, které může obsahovat vzorek zeleniny, za jejichž překročení je ukládána sankce podle § 14 odst. 3 písm. b) bodu 7 Druh zeleniny | Chemická látka | Olovo (Pb) mg.kg-1 | Kadmium (Cd) mg.kg-1 | Brokolice Brassica oleracea L. convar. botrytis (L.) Alef. var.cymosa Duch. | 0,27 | 0,18 | Celer Apium graveolens L. | 0,09 | 0,18 | Cibule kuchyňská Allium cepa L.-jarní; - ozimá | 0,09 | 0,045 | Cibule sečka Allium fistulosum L. | 0,27 | 0,18 | Cekanka hlávková Cichorium intybus var. Foliosum Hegi | 0,27 | 0,18 | Česnek kuchyňský Allium sativum L.-jarní; - ozimý | 0,09 | 0,045 | Fazol obecný Phaseolus vulgaris L.Nyman ex A. W. Hill convar. radicosum (Alef.) Danert | 0,18 | 0,045 | Hrách zahradní Pisum sativum L. ssp. hortensie | 0,18 | 0,045 | Kapusta hlávková Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef var.sabauda L. Ranost - jarní; - ozimá | 0,27 | 0,18 | Kapusta růžičková Brassica oleracea L. convar. oleracea var. gemmifera DC. | 0,27 | 0,18 | Kedluben Brassica oleracea L. convar. acephala (DC.) Alef. var.gongylodes | 0,27 | 0,18 | Kopr vonný Anethum graveolens L. | 0,27 | 0,18 | Kukuřice cukrová Zea mays L. sacharata | 0,09 | 0,045 | Květák Brassica oleracea L. convar. botrytis (L.) Alef. var. botrytis L. | 0,27 | 0,18 | Meloun vodní Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum et Nakai | 0,09 | 0,045 | Mrkev obecná Daucus carota L. | 0,09 | 0,09 | Okurka setá Cucumis sativus L. | 0,09 | 0,045 | Paprika roční Capsicum annuum | 0,09 | 0,045 | Pastinák setý Pastinaca sativa L. | 0,09 | 0,09 | Pažitka pravá Allium schoenoprasum L. | 0,27 | 0,18 | Petržel zahradní kořenová Petroselinum crispum (Miller) | 0,09 | 0,09 | Petržel zahradní naťová Petroselinum crispum (Miller) Nyman ex A. W. Hill convar. vulgare (Nois) Danert | 0,27 | 0,18 | Pór pravý Allium porrum L. | 0,09 | 0,045 | Rajče Lycopersicon lycopersicum (L.) Karsten ex Farw. a) determinantní (keříčkové) b) indeterminantní (tyčkové) | 0,09 | 0,045 | Ředkev setá černá Raphanus sativus var. niger | 0,09 | 0,09 | Ředkvička Raphanus sativus L. var. sativus | 0,09 | 0,09 | Repa salátová Beta vulgaris L. var. conditiva Alef. | 0,09 | 0,09 | Salát Lactuca sativa L. ssp. | 0,27 | 0,18 | Špenát setý Spinacia oleracea L.-jarní, podzimní, přezimovaný | 0,27 | 0,18 | Tykev Cucurbita L. | 0,09 | 0,045 | Zelí hlávkové Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) | 0,27 | 0,18 | Zelí pekingské Brassica pekinensis (Lour.)Rupr | 0,27 | 0,18 |
D. Mezní hodnoty chemických látek, které může obsahovat vzorek ovoce, za jejichž dosažení nebo překročení je ukládána sankce podle § 15 písm. d) bodu 6 Druh ovoce | Chemická látka | Olovo (Pb) mg.kg'1 | 1. Broskvoň | 0,1 | 2. Hrušeň | 0,1 | 3. Jabloň | 0,1 | 4. Meruňka | 0,1 | 5. S li voň | 0,1 | 6. Třešeň | 0,1 | 7. Višeň | 0,1 | 8. Angrešt | 0,2 | 9. Maliník | 0,2 | 10. Ostružiník | 0,2 | 11. Rybíz | 0,2 |
Druh zeleniny | Chemická látka | Olovo (Pb) mg.kg-1 | Kadmium (Cd) mg.kg-1 | Brokolice Brassica oleracea L. convar. botrytis (L.) Alef. var.cymosa Duch. | 0,29 | 0,2 | Celer Apium graveolens L. | 0,1 | 0,2 | Cibule kuchyňská Allium cepa L.-jarní; - ozimá | 0,1 | 0,05 | Cibule sečka Allium fistulosum L. | 0,29 | 0,2 | Cekanka hlávková Cichorium intybus var. Foliosum Hegi | 0,29 | 0,2 | Česnek kuchyňský Allium sativum L.-jarní; - ozimý | 0,1 | 0,05 | Fazol obecný Phaseolus vulgaris L.Nyman ex A. W. Hill convar. radicosum (Alef.) Danert | 0,2 | 0,05 | Hrách zahradní Pisum sativum L. ssp. hortensie | 0,2 | 0,05 | Kapusta hlávková Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef var.sabauda L. Ranost - jarní; - ozimá | 0,29 | 0,2 | Kapusta růžičková Brassica oleracea L. convar. oleracea var. gemmifera DC. | 0,29 | 0,2 | Kedluben Brassica oleracea L. convar. acephala (DC.) Alef. var.gongylodes | 0,29 | 0,2 | Kopr vonný Anethum graveolens L. | 0,29 | 0,2 | Kukuřice cukrová Zea mays L. sacharata | 0,1 | 0,05 | Květák Brassica oleracea L. convar. botrytis (L.) Alef. var. botrytis L. | 0,29 | 0,2 | Meloun vodní Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum et Nakai | 0,1 | 0,05 | Mrkev obecná Daucus carota L. | 0,1 | 0,1 | Okurka setá Cucumis sativus L. | 0,1 | 0,05 | Paprika roční Capsicum annuum | 0,1 | 0,05 | Pastinák setý Pastinaca sativa L. | 0,1 | 0,1 | Pažitka pravá Allium schoenoprasum L. | 0,29 | 0,2 | Petržel zahradní kořenová Petroselinum crispum (Miller) | 0,1 | 0,1 | Petržel zahradní naťová Petroselinum crispum (Miller) Nyman ex A. W. Hill convar. vulgare (Nois) Danert | 0,29 | 0,2 | Pór pravý Allium porrum L. | 0,1 | 0,05 | Rajče Lycopersicon lycopersicum (L.) Karsten ex Farw. a) determinanta! (keříčkové) b) indeterminantní (tyčkové) | 0,1 | 0,05 | Redkev setá černá Raphanus sativus var. niger | 0,1 | 0,1 | Ředkvička Raphanus sativus L. var. sativus | 0,1 | 0,1 | Řepa salátová Beta vulgaris L. var. conditiva Alef. | 0,1 | 0,1 | Salát Lactuca sativa L. ssp. | 0,29 | 0,2 | Špenát setý Spinacia oleracea L.-jarní, podzimní, přezimovaný | 0,29 | 0,2 | Tykev Cucurbita L. | 0,1 | 0,05 | Zelí hlávkové Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) | 0,29 | 0,2 | Zelí pekingské Brassica pekinensis (Lour.)Rupr | 0,29 | 0,2 |
F. Mezní hodnoty chemických látek, které může obsahovat vzorek ovoce, za jejichž překročení je ukládána sankce podle § 17 odstavci 1 písm. b) bodě 3 Chemická látka | Mezní hodnota celkového obsahu chemické látky v ovoci (mg.kg-1) | 1. Olovo (Pb) | 0,4 | 2. Kadmium (Cd) | 0,03 | 3. Rtuť (Hg) | 0,005 | 4. Chrom (Cr) | 0,1 | 5. Arsen (As) | 0,5 |
G. Mezní hodnoty chemických látek, které může obsahovat vzorek zeleniny, za jejichž překročení je ukládána sankce podle § 17 odstavci 1 písm. b) bodě 6 Chemická látka | Mezní hodnota celkového obsahu chemické látky v zelenině (mg.kg-1) | 1. Olovo (Pb) | 0,3 | 2. Kadmium (Cd) | 0,25 | 3. Rtuť (Hg) | 0,03 |
„ |