Sazba daně z masa.
(K zákonu č. 262 Sb. z. a n.)
I.
Daň dle váhy.
1. Daň z masa činí 20 h z 1 kg.
2. Zapravuje-li se daň ze živých zvířat, sráží se u koní a u mulů polovina, u hovězího, skopového a kozího dobytka jedna třetina, u telat a hříbat (do 85 kg živé váhy) a oslů jedna pětina a u vepřového dobytka jedna desetina.
3. Zapravuje-li se daň ze zabitých telat a hříbat do 70 kg mrtvé váhy a ze zabitého skopového a kozího dobytka, vesměs v kůži, sráží se jedna desetina.
4. Z masa připraveného a z masných výrobků činí daň o polovinu více, t. j. 30 h z 1 kg.
II.
Daň z kusu
činí: 1. z dobytka hovězího (býci, voli, krávy, buvoli, mladý dobytek)
do | 180 | kg | živé | váhy | 25 K | " | 400 | " | " | " | 50 K |
přes | 400 | " | " | " | 100 K | | | | | | |
2. z koní a mulů do 400 kg živé váhy 25 K
přes 400 " " " 50 K
3. z telat a hříbat:
do 85 kg živé váhy 12 K neb 70 " mrtvé " dále oslů 12 K
4. z dobytka skopového a kozího a sice:
a) ovcí, beranů, skopců, koz a kozlů 6 K
b) jehňat do 10 kg živé váhy neb 8 kg mrtvé váhy 2 K
c) kůzlat do 10 kg živé váhy neb 8 kg mrtvé váhy 1 K
5. z dobytka vepřového:
a) | do | 10 | kg | ž. | v. | neb | 8 | kg | m. | v. | 2 K | | b) | " | 20 | " | | | | | | | |
" | " | " | 18 | " | " | " | 3 K | | c) | " | 80 | " | " | " | " | 70 | " | " | " | 12 K | | d) | " |
150 | " | " | " | " | 130 | " | " | " | 24 K | | e) | přes | 150 | " | " | " | " | 130 | " | " | " | | |
36 K | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |