Jednotlivé druhy se dodávají v jakostech stanovených technickou normou: Společná ustanovení pro ovoce a zeleninu (ovoce čerstvé, zelenina čerstvá) ČSN 46 3000 Košťálová zelenina (brukev, kadeřávek, kapusta hlávková, kapusta růžičková, květák, prokolice, zelí hlávkové) 46 3110 Kořenová zelenina (celer, černý kořen, červená řepa (cvikla), karotka a mrkev, křen, ovesný kořen, pastinák, petržel, ředkev, ředkvička, vodnice 46 3120 Listová zelenina (čínské zelí, hlávkový salát, polníček, reveň, rychlené puky salátové čekanky, špenát, štěrbák) 46 3130 Lusková zelenina (fazolové lusky, hrachové lusky) 46 3140 Plodová zelenina (lilek, melouny cukrové, melouny vodové, okurky nakládačky, okurky salátové, paprika zeleninová, rajčata, tykev, patisony) 46 3150 Cibulová zelenina (cibule kuchyňská, cibule k řezu, cibule šalotka, česnek, pažitka, pór) 46 3160 Chřest 46 3170 Kukuřice jedlá 46 3171 Kopr 46 3172 Jahody zahradní 46 3031 Jádrové ovoce (jablka, hrušky,jeřabiny, kdoule, mišpule) 46 3010 Padaná jablka 46 3011 Peckové ovoce (broskve, meruňky, mirabelky, pološvestky, renklody, slívy, švestky pravé, třešně, višně) 46 3020 Bobulové ovoce (angrešt, maliny, ostružiny, rybíz bílý, červený a černý) 46 3030 Skořápkové ovoce (kaštany jedlé, lískové ořechy, nezralé mandle a zralé čerstvé mandle, zelené (nezralé) vlašské ořechy, zralé čerstvé vlašské ořechy a zralé suché vlašské ořechy) 46 3050 Stolní hrozny révy vinné 46 3041 |