Čekejte, prosím...
A A A

Hledaný výraz nenalezen

Hledaný § nenalezen

212/2004 Sb. znění účinné od 27. 5. 2004 do 31. 12. 2023
změněnos účinností odpoznámka

vyhláškou č. 320/2004 Sb.

27.5.2004

212

 

VYHLÁŠKA

ze dne 16. dubna 2004

o stanovení zásob a způsobu jejich ohlašování Státní zemědělské a potravinářské inspekci

 

Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 3b odst. 3 zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 94/2004 Sb.:

§ 1

Předmět úpravy

Tato vyhláška stanoví rozsah zásob, jejich vznik a pohyb, na které se vztahuje ohlašovací povinnost podnikatelů, a vzor formuláře ohlašovací povinnosti zásob Státní zemědělské a potravinářské inspekci.

§ 2

(1)

Rozsah zásob, na které se vztahuje ohlašovací povinnost, je uveden v příloze č. 11 a v příloze č. 2.2

(2)

Zásoby se ohlašují od množstevního limitu uvedeného v přílohách č. 1 a 2.

§ 3

(1)

Vzor formuláře ohlašovací povinnosti zásob cukru, zásob izoglukózy a zásob fruktózy podle § 2, včetně vzniku a pohybu těchto zásob, je uveden v příloze č. 3.

(2)

Vzor formuláře ohlašovací povinnosti zásob zpracovaných výrobků přesahující 10 % cukru podle § 2, včetně vzniku a pohybu těchto zásob, je uveden v příloze č. 4.

(3)

Vzor formuláře ohlašovací povinnosti zásob neuvedených v odstavcích 1 a 2 podle § 2, včetně vzniku a pohybu těchto zásob, je uveden v příloze č. 5.

§ 4

Účinnost

Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem jejího vyhlášení.

Ministr:

Ing. Palas v. r.

Příloha č. 1

Seznam výrobků a množstevní limity, od jejichž výše se zásoby ohlašují

CN kód3

Název zboží

Množstevní limit v tunách

0201 3000

Vykostěné hovězí maso, čerstvé

20,0

0202 3090

Hovězí maso ostatní

20,0

0203 1110

Vepřové maso čerstvé, chlazené

20,0

0203 2110

Vepřové maso zmrazené

20,0

0206 2991

Jedlé droby, okruží a bránice

20,0

0207 1410

Maso a jedlé droby z kohoutů a slepic druhu Gallus domesticus, dělené maso a droby, zmrazené, kostěné

20,0

0207 1460

Maso a jedlé droby z kohoutů a slepic druhu Gallus domesticus, dělené maso a droby, zmrazené, nohy a jejich části

20,0

0207 1470

Maso a jedlé droby z kohoutů a slepic druhu Gallus domesticus, dělené maso a droby, zmrazené, ostatní

20,0

0207 2710

Maso a jedlé droby z krůt a krocanů, dělené maso a droby, zmrazené, kostěné

20,0

0408 1180

Žloutky sušené

9,0

0408 9180

Vejce ostatní sušené

9,0

1602 3211

Jiné přípravky, konzervy z masa

20,0

0402 10

Mléko a smetana v prášku

20,0

0402 21

Mléko a smetana v prášku slazené

20,0

0405 10

Máslo

20,0

0405 2010

Mléčné pomazánky s obsahem tuku 39 % hmotn. nebo větším, avšak menším než 60 % hmotn.

20,0

0405 2030

Mléčné pomazánky s obsahem tuku 60 % hmotn. nebo větším, avšak menším než 75 % hmotn.

20,0

0405 90

Mléčné pomazánky ostatní

20,0

0406

Sýry

20,0

0703 2000

Česnek

1,25

0711 5100

Houby rodu Agaricus (žampióny) prozatímně konzervované, nevhodné v tomto stavu k používání

4,0

1001

Pšenice a sourež

1000,0

1002

Žito

1000,0

1003

Ječmen

1000,0

1004

Oves

100,0

1005

Kukuřice

500,0

1006 10

Rýže v plevách

8,0

1006 20

Rýže zbavená plev

30,0

1006 30

Rýže polomletá

19,0

1006 40

Zlomková rýže

12,0

1007

Zrna čiroku

100,0

1008

Pohanka, proso a lesknice kanárská; ostaní obiloviny

100,0

1101

Mouka pšeničná nebo ze soureži

109,0

1102

Mouky obilné, jiné ne pšeničné nebo ze soureži

53,0

1103

Krupice, krupička výrobky z obilí aglomerované

56,0

1104

Zrna obilná jinak zpracovaná

30,0

1107

Slad, též pražený

126,0

1108

Škroby; inulín

300,0

1509

Olivový olej a jeho frakce

6,0

1510

Ostatní oleje a jejich frakce získané výhradně z oliv

5,0

1702 301

Glukóza a glukózový sirup neobs. fruktózu nebo obs. v sušině méně než 20 % hmotn. fruktózy

20,0

1702 402

Glukóza a glukózový sirup obs. v sušině nejméně než 20 % hmotn.fruktózy avšak méně než 50 % hmotn. fruktózy s výjimkou invertního cukru

20,0

1702 903

Cukry ostatní včetně invertního a ostatního cukru

25,0

1806 20

Ostatní přípravky v blocích, v tabulkách a tyčích o hmtn. větší než 2 kg

3,0

1901 9099

Sladový výtažek, ostatní

17,0

2003 1020

Houby rodu Agaricus prozatímně konzervované, zcela uvařené

5,0

2003 1030

Houby rodu Agaricus prozatímně konzervované, ostatní

4,0

2008 20

Ananasy konzervované

12,0

2009 11

Pomerančová šťáva zmrazená

5,0

2009 12

Pomerančová šťáva nezmrazená

30,0

2009 19

Pomerančová šťáva ostatní

5,0

2009 41

2009 49

Šťáva ananasová, s hodnotou Brix nepřevyšující 20

Šťáva ananasová, s hodnotou Brix převyšující 67

14,0

2106 90984

Potravinové přípravky jinde neuvedené ani nezahrnuté, ostatní

3,0

0202 30 10

Hovězí maso zmrazené – přední čtvrti celé nebo dělené maximálně na pět kusů, každý z nich v samostatném bloku; „kompenzované“ čtvrti ve dvou blocích, z nichž jeden obsahuje přední čtvrť celou nebo dělenou maximálně na pět kusů a druhý obsahuje zadní čtvrť kromě svíčkové, v jednom kusu

20

0202 30 50

Hovězí maso zmrazené – přední čtvrti s částí boku nebo bez něj

20

2008 30 55

Mandarinky (včetně druhů tangerines a satsumas); druhy klementiny, wilkingy a jiné podobné hybridy citrusových plodů konzervované, též s přídavkem cukru, bez alkoholu v balení nad 1 kg

15

2008 30 75

Mandarinky (včetně druhů tangerines a satsumas); druhy klementiny, wilkingy a jiné podobné hybridy citrusových plodů konzervované, též s přídavkem cukru, bez alkoholu v balení do 1 kg

10

 

Vysvětlivky:

1

Mimo 1702 3010 –Izoglukóza

2

Mimo 1702 4010 -Izoglukóza.

3

Zahrnuje 1702 9010, 1702 9050, 1702 9075, 1702 9079.

4

Pouze zboží s obsahem více než 40 % mléka.

Příloha č. 2

Množstevní limity cukru1, izoglukózy, fruktózy a zpracovaných výrobků, od jejichž výše se zásoby nahlašují

A/ Cukr, izoglukóza, fruktóza

 

CN kód 3)

Název zboží

Množstevní limit v tunách

1701

Třtinový nebo řepný cukr a chemicky čistá sacharóza, v pevném stavu

10,0

1702 6095

1702 9099

2106 9059

Cukerné sirupy

10,0

1702 6080

1702 9080

Inulinový sirup

10,0

1702 3010

1702 4010

1702 6010

1702 9030

2106 9030

Izoglukóza

10,0

1702 5000

Fruktóza

7,0

Zracované výrobky o přepočtu na obsah cukru 2

10,0

 

Vysvětlivky:

1Cukr znamená řepný a třtinový cukr v pevné formě, cukerné sirupy a inulinový sirup.

2Obsah cukru se zjistí dle receptury nebo podle procentuálního obsahu cukru.

 

B/ Zpracované výrobky přesahující 10% cukru

 

CN kód3)

Název zboží

Obsah cukru v procentech

0402 10 91

Mléko a smetana zahuštěné nebo obsahující přidaný cukr v obalu nepřesahujícím 2,5 kg

35

0402 10 99

Mléko a smetana zahuštěné nebo obsahující přidaný cukr

35

0402 29 11

Speciální mléka „pro kojence“ s obsahem převyšujícím 10 % hmotnostních tuku

27

0402 29 15

Speciální mléka ostatní v obalu nepřesahujícím 2,5 kg

38

0402 29 19

Ostatní speciální mléka

35

0402 29 91

Mléko a smetana s obsahem převyšujícím 27 % hmotnostních tuku v obalu nepřesahujícím 2,5 kg

38

0402 29 99

Mléko a smetana s obsahem převyšujícím 27 % hmotnostních tuku v ostatních obalech

38

0402 99 11

Mléko a smetana s obsahem nepřesahujícím 9,5 % hmotnostních tuku v obalu do 2,5 kg

43

0402 99 19

Mléko a smetana s obsahem nepřesahujícím 9,5 % hmotnostních tuku v ostatních obalech

43

0402 99 31

Mléko a smetana s obsahem převyšujícím 9,5 % avšak nepřesahujícím 45 % hmotnostních tuku v obalu nepřesahujícím 2,5 kg

43

0402 99 39

Mléko a smetana s obsahem převyšujícím 9,5 % avšak nepřesahujícím 45 % hmotnostních tuku v ostatních obalech

43

0402 99 91

Mléko a smetana s obsahem tuku převyšujícím 45 % hmotnostních v obalu nepřesahujícím 2,5 k

43

0402 99 99

Mléko a smetana s obsahem tuku převyšujícím 45 % hmotnostních v ostatních obalech

43

0403 10 31

Jogurt s obsahem tuku nepřesahujícím 3 % hmotnostních

32

0403 10 33

Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 3 % avšak nepřesahujícím 6 % hmotnostních

35

0403 10 39

Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 6 % hmotnostních

34

0403 90 31

Jogurt s obsahem tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních

27

0403 90 33

Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 1,5 % avšak nepřesahujícím 27 % hmotnostních

27

0403 90 39

Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 27 % hmotnostních ostatní

27

0403 90 61

Jogurt s obsahem tuku nepřesahujícím 3 % hmotnostních ostatní

43

0403 90 63

Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 3 %, avšak nepřesahujícím 6 % hmotnostních ostatní

43

0403 90 69

Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 6 % hmotnostních

43

0403 90 91

Jogurt s obsahem tuku nepřesahujícím 3 % hmotnostních

20

0403 90 93

Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 3 % avšak nepřesahujícím 6 % hmotnostních

20

0403 90 99

Jogurt s obsahem tuku převyšujícím 6 % hmotnostních

20

0404 10 26

Syrovátka v prášku, granulích nebo jiné pevné formě s obsahem bílkovin nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních

20

0404 10 28

Syrovátka v prášku, granulích nebo jiné pevné formě s obsahem bílkovin nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem tuku převyšujícím 1,5 % avšak nepřesahujícím 27 % hmotnostních

27

0404 10 32

Syrovátka v prášku, granulích nebo jiné pevné formě s obsahem bílkovin nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem tuku nepřesahujícím 27 % hmotnostních

27

0404 10 34

Syrovátka v prášku, granulích nebo jiné pevné formě s obsahem bílkovin přesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních

27

0404 10 36

Syrovátka v prášku, granulích nebo jiné pevné formě s obsahem bílkovin přesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem tuku přesahujícím 1,5 % hmotnostních avšak nepřesahujícím 27 hmotnostních

27

0404 10 38

Syrovátka v prášku, granulích nebo jiné pevné formě s obsahem bílkovin přesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem tuku přesahujícím 27 % hmotnostních

27

0404 10 72

Syrovátka ostatní s obsahem bílkovin nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních

43

0404 10 74

Syrovátka ostatní s obsahem bílkovin nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem tuku přesahujícím 1,5 % avšak nepřesahujícím 27 % hmotnostních

43

0404 10 76

Syrovátka ostatní s obsahem bílkovin nepřesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem tuku přesahujícím 27 % hmotnostních

43

0404 10 78

Syrovátka ostatní s obsahem bílkovin přesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních

43

0404 10 82

Syrovátka ostatní s obsahem bílkovin přesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem tuku přesahujícím 1,5 % hmotnostních avšak nepřesahujícím 27 % hmotnostních

43

0404 10 84

Syrovátka ostatní s obsahem bílkovin přesahujícím 15 % hmotnostních a s obsahem tuku přesahujícím 27 % hmotnostních

43

0404 90 81

(Ostatní výrobky na bázi syrovátky s obsahem tuku nepřesahujícím hmotnostních 1,5 % hmotnostních

35

0404 90 83

Ostatní výrobky na bázi syrovátky s obsahem tuku převyšujícím 1,5 % hmotnostních avšak nepřesahujícím 27 % hmotnostních

35

0404 90 89

Ostatní výrobky na bázi syrovátky s obsahem tuku převyšujícím 27 % hmotnostních

35

0811 10 11

Jahody s obsahem cukru převyšujícím 13 % hmotnostních

20

0811 10 19

Jahody s obsahem cukru

20

0811 20 11

Maliny, ostružiny, moruše, rybíz a angrešt s obsahem cukru převyšujícím 13 % hmotnostních

20

0811 20 19

Maliny, ostružiny, moruše, rybíz a angrešt s obsahem cukru

20

0811 90 11

Tropické ovoce a tropické ořechy s obsahem cukru převyšujícím 13 % hmotnostních

20

0811 90 19

Tropické ovoce a tropické ořechy s obsahem cukru

20

1704 10 11

Plátková žvýkací guma s obsahem sacharózy méně než 60 % hmotnostních

58

1704 10 19

Žvýkací guma ostatní též obalená cukrem s obsahem sacharózy méně než 60 % hmotnostních

58

1704 10 91

Plátková žvýkací guma s obsahem sacharózy 60 % hmotnostních nebo více

70

1704 10 99

Žvýkací guma ostatní též obalená cukrem s sacharózy obsahem 60 % hmotnostních nebo více

70

1704 90 10

Výtažky z lékořice s obsahem sacharózy více než 10% hmotnostních

70

1704 90 30

Bílá čokoláda

45

1704 90 51

Těsta a pasty, včetně marcipánu

60

1704 90 55

Zdravotní pastilky a dropsy proti kašli

60

1704 90 61

Dražé a podobné cukrovinky

60

1704 90 65

Gumovité cukrovinky typu želé včetně ovocných součástí

60

1704 90 71

Tvrdé bonbóny též plněné

60

1704 90 75

Karamely a podobné cukrovinky

60

1704 90 81

Ostatní vyrobené kompresí

60

1704 90 99

Ostatní cukrovinky neobsahující kakao vyrobené jinak než kompresí

60

1806 10 20

Kakaový prášek obsahující 5 % nebo více, avšak méně než 65 % hmotnostních sacharózy

60

1806 10 30

Kakaový prášek obsahující 65 % nebo více, avšak méně než 80 % hmotnostních sacharózy

75

1806 10 90

Kakaový prášek obsahující 80 % hmotnostních nebo více sacharózy

90

1806 20 10

Přípravky s obsahem 31 % hmotnostních kakaového másla, v blocích, v tabulkách nebo tyčích o hmotnosti větší než 2 kg

35

1806 20 30

Přípravky s obsahem 25 % hmotnostních kakaového másla nebo více avšak méně než 31 %, v blocích, v tabulkách nebo tyčích o hmotnostních větší než 2 kg

35

1806 20 50

Přípravky obsahující 18 % hmotnostních nebo více kakaového másla

35

1806 20 70

Čokoládová mléčná drobenka

35

1806 20 80

Čokoládové polevy

35

1806 20 95

Výrobky s obsahem kakaa jinde neuvedené v balení s obsahem vyšším než 2 kg

35

1806 31 00

Čokoláda a jiné výrobky obsahující kakao plněné

35

1806 32 10

Čokoláda a jiné výrobky obsahující kakao neplněné s přídavkem obilí, ovoce nebo ořechů

20

1806 32 90

Čokoláda a jiné výrobky obsahující kakao v tabulkách nebo tyčinkách, neplněné

35

1806 90 19

Čokoláda a čokoládové cukrovinky též plněné

35

1806 90 31

Čokoláda a jiné čokoládové výrobky plněné

35

1806 90 39

Čokoláda a jiné čokoládové výrobky neplněné

35

1806 90 50

Cukrovinky a jejich náhražky obsahující kakao

35

1806 90 60

Pasty a pomazánky obsahující kakao

35

1806 90 70

Přípravky pro výrobu nápojů obsahující kakao

35

1806 90 90

Čokoláda a ostatní potravinové přípravky obsahující kakao jinde nespecifikované

35

1901 10 00

Přípravky pro dětskou výživu v balení pro drobný prodej

33

1901 20 00

Směsi a těsta pro přípravu pekařského zboží, jemného nebo trvanlivého pečiva č. 1905

30

1901 90 11

Sladový výtažek s obsahem 90 % hmotnostních nebo více suchého výtažku

25

1901 90 91

Potravinové přípravky z mouky, krupice, krupičky, škrobu nebo sladových výtažků s obsahem tuku méně než 1,5 % hmotnostních, vyjma přípravky v prášku ze zboží čísel 0401 až 0404

33

1901 90 99

Potravinové přípravky z mouky, krupice, krupičky, škrobu nebo sladových výtažků jinde nespecifikované

30

1905 20 10

Perník s obsahem méně než 30 % hmotnostních sacharózy

25

1905 20 30

Perník s obsahem 30 % nebo vyšším avšak nižším než 50 % hmotnostních sacharóz

45

1905 20 90

Perník s obsahem 50 % hmotnostních nebo vyšším sacharózy

65

1905 31 11

Sladké sušenky zcela nebo částečně polévané nebo potažené čokoládou v balení pro okamžitou spotřebu

27

1905 31 19

Sladké sušenky zcela nebo částečně polévané nebo potažené čokoládou

20

1905 31 30

Sladké sušenky obsahující 8 % hmotnostních nebo více mléčného tuku

27

1905 31 91

Sladké sušenky dvojité (slepované) sušenky plněné

27

1905 31 99

Sladké sušenky výše nespecifikované

27

1905 32 11

Oplatky a malé oplatky zcela nebo částečně polévané nebo potažené čokoládou v balení pro okamžitou spotřebu

27

1905 32 19

Oplatky a malé oplatky zcela nebo částečně polévané nebo potažené čokoládou

27

1905 32 91

Oplatky a malé oplatky též plněné

27

1905 32 99

Oplatky a malé oplatky jinde nespecifikované

27

1905 40 10

suchary

13

1905 40 90

Opékaný chléb

13

1905 90 40

Oplatky a malé oplatky s obsahem vody vyšším než 10 %

21

1905 90 45

Sušenky

15

1905 90 55

Výrobky vytlačované nebo pěnové

20

1905 90 60

Sušenky slazené

38

2001 90 10

„Chutney“ z manga

25

2006 00 10

Zázvor konzervovaný cukrem

45

2006 00 31

Třešně konzervované cukrem, s obsahem cukru převyšujícím 13 % hmotnostních

57

2006 00 35

Tropické ovoce a ořechy konzervované cukrem, s obsahem cukru převyšující 13 % hmotnostních

57

2006 00 38

Ostatní druhy ovoce konzervované cukrem, s obsahem cukru převyšujícím 13 % hmotnostních

30

2007 91 10

Citrusové ovoce s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

55

2007 91 30

Citrusové ovoce s obsahem cukru převyšujícím 13 % hmotnostních avšak nepřesahujícím 30 % hmotnostních

15

2007 99 10

Protlaky (pyré) a pasty ze švestek s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

60

2007 99 20

Protlaky (pyré) a pasty z jedlých kaštanů s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

47

2007 99 31

Protlaky (pyré) a pasty z třešní s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

55

2007 99 33

Protlaky (pyré) a pasty z jahod s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

55

2007 99 35

Protlaky (pyré) a pasty z malin s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

55

2007 99 39

Protlaky (pyré) a pasty z ostatních druhů ovoce s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

55

2007 99 51

Protlaky a pasty z jedlých kaštanů s obsahem cukru převyšujícím 13 % avšak nepřesahující 30 % hmotnostních

20

2007 99 55

Jablečné protlaky (pyré), včetně kompotů s obsahem cukru převyšujícím 13 % avšak nepřesahující 30 % hmotnostních

20

2007 99 58

Protlaky (pyré) z ostatních druhů ovoce s obsahem cukru převyšujícím 13 % avšak nepřesahujícím 30% hmotnostních

20

2007 99 91

Jablečné protlaky (pyré), včetně kompotů jinde nespecifikované

20

2007 99 93

Protlaky (pyré) z tropického ovoce a ořechů jinde nespecifikované

20

2008 20 51

Ananasy bez přísady alkoholu s obsahem cukru převyšujícím 15 % v obalu převyšujícím 1 kg

15

2008 20 71

Ananasy bez přísady alkoholu s obsahem cukru převyšujícím 15 % nepřesahujícím 1 kg

15

2008 30 51

Grapefruity bez přísady alkoholu a s přídavkem cukru, v obalu převyšujícím 1 kg

15

2008 30 71

Grapefruity bez přísady alkoholu a s přídavkem cukru, v obalu nepřesahujícím 1 kg

15

2008 40 71

Hrušky bez alkoholu s obsahem cukru převyšujícím 15 % hmotnostních, v obalu nepřesahujícím 1 kg

15

2008 50 61

Meruňky bez alkoholu a s obsahem cukru převyšujícím 13 % hmotnostních, v obalu převyšujícím 1 kg

15

2008 50 71

Meruňky bez alkoholu a s obsahem cukru převyšujícím 15 % hmotnostních, v obalu nepřesahujícím 1 kg

15

2008 70 71

Broskve bez alkoholu a s přídavkem cukru převyšujícím 15 % hmotnostních, v obalu nepřesahujícím 1 kg

16

2008 99 11

Zázvor s obsahem alkoholu nepřesahující 11,85 % hmotnostních

20

2008 99 19

Zázvor s přísadou alkoholu

20

2009 11 11

Pomerančová šťáva zmrazená s hodnotou Brix převyšující 67, v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg

30

2009 11 19

Pomerančová šťáva zmrazená s hodnotou Brix převyšující 67

49

2009 11 91

Pomerančová šťáva s hodnotou Brix nepřesahující 67, v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg obsah cukru převyšující 30 %

49

2009 19 11

Pomerančová šťáva nezmrazená s hodnotou Brix převyšující 67 v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg

30

 

Pomerančová šťáva s nepřevyšující hodnotou Brix přesahující 20 avšak 67, v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg a s obsahem cukru převyšujícím 30 %

33

2009 29 11

Grapefruitová šťáva s hodnotou Brix převyšující 67 v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg

30

2009 29 19

Grapefruitová šťáva s hodnotou Brix převyšující 67

49

2009 29 91

Grapefruitová šťáva s hodnotou Brix převyšující 20 avšak nepřesahující 67, v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg s obsahem cukru převyšujícím 30 %

49

2009 29 99

Grapefruitová šťáva s hodnotou Brix převyšující 20 avšak nepřesahující 67

16

2009 31 11

Šťáva z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního citrusového ovoce s hodnotou Brix nepřesahující 20 v hodnotě převyšující 30 Euro za 100 kg a s přidaným cukrem

12

2009 31 51

Citronová šťáva s hodnotou Brix nepřesahující 20 v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg a s přidaným cukrem

12

2009 31 91

Šťávy z ostatních citrusových plodů z jakéhokoliv jednoho druhu s hodnotou Brix nepřesahující 20 v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg a s přidaným cukrem

12

2009 39 11

Šťáva z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního citrusového ovoce s hodnotou Brix převyšující 67 v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg

30

2009 39 19

Šťáva z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního citrusového ovoce s hodnotou Brix převyšující 67

30

2009 39 31

Šťáva z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního citrusového ovoce s hodnotou Brix převyšující 20 avšak nepřevyšující 67 v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg a s přidaným cukrem

12

2009 39 51

Citrónová šťáva s hodnotou Brix převyšující 20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg a s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních.

49

2009 39 55

Citrónová šťáva s hodnotou Brix převyšující 20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg a s obsahem cukru nepřesahující 30 % hmotnostních

12

2009 39 91

Šťáva z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního citrusového ovoce s hodnotou Brix převyšující 20 avšak nepřesahující 67 hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg a obsahem cukru převyšujícím 30 hmotnostních

49

2009 39 95

Šťáva z jakéhokoliv jednoho druhu ostatního citrusového ovoce s hodnotou Brix převyšující 20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg a s obsahem cukru nepřesahujícím 30 hmotnostních

12

2009 41 10

Ananasová šťáva s hodnotou Brix nepřesahující 20 v hodnotě převyšujícím 30 Euro za 100 kg a s přidaným cukrem

12

2009 41 91

Ananasová šťáva s hodnotou Brix nepřesahující 20 a s přidaným cukrem

12

2009 49 11

Ananasová šťáva s hodnotou Brix převyšující 67 v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg

30

2009 49 19

Ananasová šťáva s hodnotou Brix převyšující 67

49

2009 49 30

Ananasová šťáva s hodnotou Brix převyšující 20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě převyšující 30 Euro za 100 kg a s přidaným cukrem

12

2009 49 91

Ananasová šťáva s hodnotou Brix převyšující 20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě převyšující 30 Euro za 100 kg a s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

49

2009 49 93

Ananasová šťáva s hodnotou Brix převyšující 20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě převyšující 30 Euro za 100 kg a s obsahem cukru nepřesahujícím 30 % hmotnostních

12

2009 50 10

Šťáva z rajských jablek s přidaným cukrem

12

2009 61 10

Hroznová šťáva s hodnotou Brix nepřesahující 30 v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg

30

2009 61 90

Hroznová šťáva s hodnotou Brix nepřesahující 30 v hodnotě nepřesahující 18 Euro za 100 kg

12

2009 69 11

Hroznová šťáva v hodnotě nepřesahující 22 Eur za 100 kg

30

2009 69 19

Hroznová šťáva jinde nespecifikovaná

30

2009 69 51

Koncentrovaná hroznová šťáva s hodnotou Brix převyšující 30 avšak nepřesahující 67 v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg

30

2009 69 59

Hroznová šťáva s hodnotou Brix převyšující 30 avšak nepřesahující 67 v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg

30

2009 69 71

Koncentrovaná hroznová šťáva s hodnotou Brix převyšující 30 avšak nepřesahující 67 v hodnotě nepřesahující 18 Euro za 100 kg a s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

49

2009 69 79

Hroznová šťáva s hodnotou Brix převyšující 30 avšak nepřesahující 67 v hodnotě nepřesahující 18 Euro za 100 kg a s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

49

2009 69 90

Hroznová šťáva s hodnotou Brix převyšujícím 30 avšak nepřesahující 67, v hodnotě nepřesahující 18 Euro za 100 kg

12

2009 71 10

Jablečná šťáva s hodnotou Brix nepřesahující 20 v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg a s přidaným cukrem

12

2009 71 91

Jablečná šťáva s hodnotou Brix nepřesahující 20 a s přidaným cukrem

12

2009 79 11

Jablečná šťáva s hodnotou Brix převyšující 67 v hodnotě nepřesahující 20 Euro za 100 kg

49

2009 79 19

Jablečná šťáva s hodnotou Brix převyšující 67

20

2009 79 30

Jablečná šťáva s hodnotou Brix převyšující 20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 k a s přidaným cukrem

12

2009 79 91

Jablečná šťáva s hodnotou Brix převyšující 20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg a s cukrem převyšujícím 30 hmotnostních

49

2009 79 93

Jablečná šťáva s hodnotou Brix převyšující 20 avšak nepřesahující 67 v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg a s cukrem nepřesahující 30 % hmotnostních

12

2009 80 11

Hrušková šťáva s hodnotou Brix převyšující 67 v hodnotě nepřesahující 22 Euro za 100 kg

49

2009 80 19

Hrušková šťáva, s hodnotou Brix převyšující 67

49

2009 80 32

Šťáva z kvajavy a mučenky v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg

30

2009 80 33

Šťáva z manga, mangostanu, papájí v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg

30

2009 80 35

Šťáva z jiných druhů ovoce v hodnotě nepřesahující 30 Eur za 100 kg

30

2009 80 36

Šťáva z tropického ovoce

30

2009 80 38

Šťáva z jiných druhů ovoce

15

2009 80 50

Hrušková šťáva s hodnotou Brix nepřesahující 67 v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg a s přidaným cukrem

12

2009 80 61

Hrušková šťáva v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg a s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

49

2009 80 63

Hrušková šťáva v hodnotě převyšující 18 Euro za 100 kg a s obsahem cukru nepřesahujícím 30 % hmotnostních

12

2009 80 71

Třešňová šťáva v hodnotě převyšujícím 30 Euro za 100 kg a s přidaným cukrem

12

2009 80 73

Šťáva z tropického ovoce v hodnotě převyšujícím 30 Euro za 100 kg a s přidaným cukrem

12

2009 80 79

Šťáva z ostatního ovoce v hodnotě převyšující 30 Euro za 100 kg a s přidaným cukrem

12

2009 80 83

Šťáva z kvajavy, mučenky s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

49

2009 80 84

Šťáva z manga, mangostanu, papájí s obsahem cukru převyšujícím 30 hmotnostních

49

2009 80 86

Šťáva z ostatního ovoce s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

49

2009 80 88

Šťáva z tropického ovoce s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

49

2009 90 11

Směsi šťáv jablečné a hruškové v hodnotě nepřesahující 22 Euro za 100 kg

49

2009 90 21

Směsi šťáv ostatní v hodnotě nepřesahující 30 Euro za 100 kg

30

2009 90 29

Směsi šťáv z ostatních druhů s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostní

49

2009 90 31

Směsi šťáv jablečné a hruškové v hodnotě nepřesahující 18 Euro za 100 kg a s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostní

49

2009 90 39

Směsi šťáv jablečné a hruškové v jiné hodnotě

12

2009 90 41

Směsi šťáv citrusových plodů a ananasu s přidaným cukrem

12

2009 90 71

Směsi šťáv citrusových plodů a ananasu s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

49

2009 90 73

Směsi šťáv citrusových plodů a ananasu, s obsahem cukru nepřesahujícím 30 % hmotnostních

12

2009 90 92

Směsi šťáv z tropického ovoce s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

49

2009 90 94

Směsi šťáv ostatních druhů ovoce s obsahem cukru převyšujícím 30 % hmotnostních

49

2009 90 95

Směsi šťáv z tropického ovoce s obsahem cukru nepřesahujícím 30 % hmotnostních

12

2009 90 96

Směsi šťáv ostatní ostatních druhů ovoce s obsahem cukru nepřesahujícím 30 % hmotnostních

12

2101 11 19

Výtažky, esence a koncentráty z kávy

20

2101 12 92

Přípravky se základem z výtažků esencí nebo koncentrátů z kávy

20

2101 12 98

Přípravky na bázi výtažků nebo koncentrátů na bázi kávy nespecifikované

20

2101 20 20

Výtažky, esence nebo koncentráty z čaje nebo maté

20

2101 20 92

Přípravky na bázi výtažků, esencí nebo koncentrátů čaje nebo maté

20

2101 20 98

Přípravky na bázi výtažků nebo koncentrátů na bázi čaje nebo maté, nespecifikované

20

2103 20 00

Kečup a jiné omáčky z rajčat

12

2103 90 30

Aromatické hořké přípravky z hořce, koření apod. přísad a 4 až 10 % hmotnostních cukru

12

2105 00 10

Zmrzlina, eskymo a podobné výrobky neobsahující mléčné tuky nebo obsahující méně než 3 % hmotnostních mléčných tuků

20

2105 00 91

Zmrzlina, eskymo a podobné výrobky s obsahem mléčných tuků 3 % nebo více avšak méně než 7 % hmotnostních

20

2105 00 99

Zmrzlina, eskymo a podobné výrobky s obsahem více než 7 % hmotnostních

20

2106 10 80

Bílkovinné koncentráty jinde nespecifikované

29

2106 90 59

Sirupy s přísadou aromatických látek nebo barviva jinde nespecifikované

55

2106 90 98

Přípravky ostatní neobsahující mléčné tuky jinde nespecifikované

26

2208 70 10

Likéry a cordialy v nádobách o obsahu nepřesahujícím 2 litry

25

2208 70 90

Likéry a cordialy v nádobách o obsahu převyšujícím 2 litry

25

2208 90 11

Arak v nádobách o obsahu nepřesahujícím 2 litry

25

2208 90 19

Arak v nádobách o obsahu převyšujícím 2 litry

25

2208 90 41

Ouzo

25

2208 90 69

Ostatní lihové nápoje

25

2208 90 71

Destiláty z ovoce

25

2208 90 78

Ostatní lihové nápoje z ovoce

20

Příloha č. 3

Formulář ohlašovací povinnosti zásob, včetne zásob cukru, izoglukózy, fruktózy a zpracovaných výrobků
Příloha č. 4

Formulář ohlašovací povinnosti zásob, včetne zásob cukru, zpracovaných výrobků přesahující 10% cukru
Příloha č. 5

Formulář ohlašovací povinnosti zásob


Poznámky pod čarou:

Nařízení Komise (ES) č. 1972/2003 o přechodných opatřeních, která mají být přijata, pokud jde o obchod se zemědělskými produkty v důsledku přistoupení České republiky, Estonska, Kypru, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Malty, Polska, Slovinska a Slovenska, ve znění nařízení Komise (ES) č. 230/2004.

Nařízení Komise (ES) č. 60/2004, kterým se stanoví přechodná opatření v sektoru cukru z důvodu přistoupení České republiky, Estonska, Kypru, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Malty, Polska, Slovinska a Slovenska.

Nařízení Rady (EHS) č. 2658/1987 o celní a statistické nomenklatuře a o společném celním sazebníku, ve znění nařízení Komise (ES) č. 1789/2003.

Nařízení Komise (ES) č. 1972/2003 o přechodných opatřeních, která mají být přijata, pokud jde o obchod se zemědělskými produkty v důsledku přistoupení České republiky, Estonska, Kypru, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Malty, Polska, Slovinska a Slovenska, ve znění nařízení Komise (ES) č. 230/2004.

Nařízení Komise (ES) č. 60/2004, kterým se stanoví přechodná opatření v sektoru cukru z důvodu přistoupení České republiky, Estonska, Kypru, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Malty, Polska, Slovinska a Slovenska.

Poznámky pod čarou:
1

Nařízení Komise (ES) č. 1972/2003 o přechodných opatřeních, která mají být přijata, pokud jde o obchod se zemědělskými produkty v důsledku přistoupení České republiky, Estonska, Kypru, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Malty, Polska, Slovinska a Slovenska, ve znění nařízení Komise (ES) č. 230/2004.

2

Nařízení Komise (ES) č. 60/2004, kterým se stanoví přechodná opatření v sektoru cukru z důvodu přistoupení České republiky, Estonska, Kypru, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Malty, Polska, Slovinska a Slovenska.

3

Nařízení Rady (EHS) č. 2658/1987 o celní a statistické nomenklatuře a o společném celním sazebníku, ve znění nařízení Komise (ES) č. 1789/2003.