2. | V § 1 odst. 1 písm. c), § 3 odst. 1 a 3 úvodní části ustanovení, § 4, § 7 odst. 1 a 2, § 9 úvodní části ustanovení, § 10 odst. 1 úvodní části ustanovení, § 11 a v § 12 odst. 1 se slova „Evropských společenství“ nahrazují slovy „Evropské unie“. |
4. | Za § 14 se vkládají nové § 14a a 14b, které včetně nadpisu znějí: „Potravinářské podniky dodávající maso volně žijící zvěře a výrobky z masa volně žijící zvěře § 14a (1) Dodává-li potravinářský podnik v rámci své maloobchodní činnosti maso volně žijící zvěře nebo výrobky z masa volně žijící zvěře, které splňují požadavky a kritéria stanovená předpisem Evropské unie, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu15), jinému maloobchodnímu zařízení, jde o okrajovou a omezenou činnost, jestliže a) | jde o potravinářský podnik, v němž se týdně |
1. | bourá nejvýše 150 kg vykostěného masa velké volně žijící zvěře, anebo tomu odpovídající množství nevykostěného masa velké volně žijící zvěře, | 2. | porcuje nejvýše 35 kg masa, jde-li o maso drobné volně žijící zvěře, | 3. | vyrobí nejvýše 350 kg výrobků z masa volně žijící zvěře, |
b) | množství dodávaného masa a výrobků z masa volně žijící zvěře nepřekračuje týdně |
1. | 33 % tímto podnikem vyrobeného vykostěného masa volně žijící zvěře, anebo tomu odpovídající množství nevykostěného masa velké volně žijící zvěře, | 2. | 33 % tímto podnikem vyrobeného masa volně žijící zvěře, jde-li o maso drobné volně žijící zvěře, | 3. | 33 % tímto podnikem vyrobených výrobků z masa volně žijící zvěře, |
c) | jiné maloobchodní zařízení toto maso a výrobky z masa volně žijící zvěře |
1. | dodává přímo konečnému spotřebiteli, nebo | 2. | opracovává dále jen na výslovné přání konečného spotřebitele. |
(2) Potravinářské podniky, kterým jsou dodávány maso volně žijící zvěře nebo výrobky z masa volně žijící zvěře opracované v jiném potravinářském podniku v rámci jeho maloobchodní činnosti, mohou tyto výrobky uvádět do oběhu jen za podmínek stanovených v odstavci 1. § 14b Pro potravinářský podnik, který provozuje maloobchodní činnost za podmínek stanovených v § 14a, platí vedle veterinárních a hygienických požadavků stanovených předpisem Evropské unie o hygieně potravin14) také veterinární a hygienické požadavky stanovené v příloze III k nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004 a) | v oddílu I kapitole V odstavcích 2 a 3, v kapitole VII odstavci 1 písm. a) a v odstavcích 2, 4 a 5, pokud jde o velkou volně žijící zvěř, |
b) | v oddílu II kapitole V odstavcích 1, 5 a 6, pokud jde o drobnou volně žijící zvěř, |
c) | v oddílu IV kapitole II odstavcích 4 až 6, pokud jde o velkou volně žijící zvěř, |
d) | v oddílu IV kapitole III odstavcích 4 a 5, pokud jde o drobnou volně žijící zvěř, |
e) | v oddílu V kapitolách II a III, pokud jde o požadavky na hygienické zacházení s mletým masem a masnými polotovary před jejich výrobou a po jejich výrobě, zejména o požadavky na jejich teplotu, |
f) | v oddílu VI, pokud jde o suroviny používané k přípravě výrobků z masa volně žijící zvěře.“. |
|