Názvy potravin | Hodnocená kritéria |
| technologická podle zvláštního právního předpisu | chemická podle zvláštního právního předpisu jen u vybraného výrobku reprezentujícího skupinu nebo podskupinu podle zvláštního právního předpisu | mikrobiologická podle zvláštního právního předpisu u každého hotového výrobku |
masné výrobky tepelně neopracované (určené zejména ke spotřebě bez další úpravy) | | fosfáty, dusitany, PCB | část 2 bod 1.3., LM, YE, CJ a CP |
drobné masné výrobky měkké salámy speciální masné výrobky vařené masné výrobky pečené masné výrobky šunky a podobné výrobky aspikové výrobky syrová uzená masa téhož druhu zvířete bez rozlišení části těla, ze kterého pochází | | polycyklické aromatické uhlovodíky (jen u uzených výrobků), fosfáty, dusitany; PCB, kyselina glutamová | část 2 bod 1.5., 1.5.1., LM, YE, CP |
vařená uzená masa téhož druhu zvířete bez rozlišení části těla, ze kterého pochází | | | |
masné polotovary | | fosfáty, dusitany; PCB | část 2 bod 1.2., LM, YE |
masné výrobky trvanlivé | aktivita vody (aw) | polycyklické aromatické uhlovodíky (jen u uzených výrobků), dusitany; PCB | část 2 bod 1.4. , LM, YE, CP, CJ |
výrobky z ryb nebo ostatních vodních živočichů obsahující nejméně 60 % masa ryb nebo vodních živočichů - smažené, solené, sušené; polokonzervy, polotovary vč: zmrazených, konzervy | NaCl | fosfáty; konzervanty, Cd, Pb, Hg, PCB | část 2 bod 2.1., 2.2., 2.3., 2.4., 2.5., 2.6., CP |
výrobky z ryb nebo ostatních vodních živočichů obsahující nejméně 60 % masa ryb nebo vodních živočichů - marinované, uzené | | dusitany, Cd, Pb, Hg, PCB, u skombroidních ryb histamin | část 2 bod 2.4.l. |
výrobky z vajec - majonézy | v rozsahu přílohy č. 10, tabulka č. 2 vyhlášky 327/1997 Sb. | konzervanty, Cd, Hg, PCB | část 2 bod 3.1., 3.2., |
kysané mléčné výrobky | v rozsahu přílohy č. 2, tabulka č. 3 vyhlášky č. 328/1997 Sb. Cd, Pb, Hg, PCB, DDT, HCH (isomery α, β), lindan, HCBčást 2 bod 4.9.1., LM, YE, S | | |
mléčné výrobky obohacené přídavkem mlékařské kultury | v rozsahu přílohy č. 2, tabulka č. 3 vyhlášky č. 328/1997 Sb. fosfáty, Cd, Pb, Hg, PCB, DDT, HCH (isomery α, β), lindan, HCBčást 2 bod 4.9.1., LM, YE | | |
máslo mlékárenské | v rozsahu přílohy č. 2, tabulka č. 7 vyhlášky č. 328/1997 Sb. Cd, Pb, Hg, PCB, DDT, HCH (isomery α, β), lindan, HCBčást 2 bod 4.11.1., LM, S | | |
pomazánkové máslo | v rozsahu přílohy č. 2, tabulka č. 7 vyhlášky č. 328/11997 Sb.Cd, Pb, Hg, PCB, DDT, HCH (isomery α, β), lindan, HCBčást 2 bod 4.11.2., LM, S | | |
tvarohy | v rozsahu přílohy č. 2, tabulka č. 11 vyhlášky č. 328/1997 Sb. Cd, Pb, Hg, PCB, DDT, HCH (isomery α, β), lindan, HCBčást 2 bod 4.9.2., LM, BC, S | | |
sýry přírodní a syrovátkové | v rozsahu přílohy 2, tabulka 11 vyhlášky č. 328/1997 Sb. Cd, Pb, Hg, PCB, DDT, HCH (isomery α, β), lindan, HCBčást 2 bod 4.10., LM, SA, S | | |
sýry z nepasterovaného mléka | příloha č. 2, tabulka č. 9 a 10 vyhlášky č. 328/1997 Sb. Cd, Pb, Hg, PCB, DDT, HCH (isomery α, β), lindan, HCBčást 2 bod 4.10.1., BC, CP; PA, YE, S, LM, CJ | | |
zmrzliny pouze balené | v rozsahu přílohy č. 5, vyhlášky č. 328/1997 Sb. | fosfáty, Cd, Pb, Hg, PCB, DDT, HCH (isomery α, β), lindan, HCB | část 2 bod 5., LM, SA |
čaj pravý, bylinný, ovocný | smyslově, § 4 vyhlášky č. 330/1997 Sb. , příloha č. 6suma aflatoxinů B1, B2,G1,G2, Cd, Pb, Hčást 2 bod 17.1., čaj ovocný, bylinný | | |
káva | obsah kofeinu, vlhkost (vyhláška č. 330/1997 Sb. u pražené kávy ochratoxin A, Cd, Pb, Hg | | |
koření | | suma aflatoxinů B1; B2;G1,G2,Cd, Pb, H | část 2 bod 16. |
dehydratované výrobky jen pokud jsou instantní | | Cd, Pb, Hg | část 2 bod 15.1. |
studené omáčky (dresinky) | pH, obsah soli | konzervanty, Cd, Pb, H | část 2 bod 19.2. a S |
zpracovaná zelenina | | Cd, Pb, Hg, dusičnany, konzervanty podle jednotlivých skupin výrobků v rozsahu přílohy č. 1, část 6, u sterilované zeleniny v plechu - obsah cínu | část 2 podle jednotlivých skupin výrobků v rozsahu bodu 7. |
zpracované ovoce'Cd, Pb, Hg, konzervanty podle jednotlivých skupin výrobků v rozsahu přílohy č 1, část 6, u kompotů v plechovém obalu - obsah cínu.část 2 podle jednotlivých skupin výrobků v rozsahu bodu 7. | | | |
suché skořápkové plody | | suma aflatoxinů B1, B2, G1, G2 | část 2 bod 7.5. |
výrobky z hub kromě sušených, ostatní výrobky z hub | | Cd, Pb, Hg, u konzervovaných v plechovém obalu - obsah cínu | část 2 bod 7. |
těstoviny nesušené a plněné | obsah cholesterolu u výrobků označených jako „bez cholesterolu” (vyhláška č. 293/1997 Sb.)Cd, Pb, Hg, syntetická barvivačást 2 těstoviny nesušené bod 8.4.2. | | |
těstoviny nesušené s náplní bod 8.4.3. | | | |
kakaový prášek (kakao); směs kakaa s cukrem | | Cd, Pb, Hg, Cr, Ni, suma aflatoxinů B1, B2, G1, G2 | část 2 bod 12.1. |
destilát řezaný | etanol | ftaláty, ethylkarbamat, methanol | |
likér nebo krém jen emulsní, mléčný a smetanový | etanol, cukr | ftaláty | část. 2 emulzní lihoviny bod 13.3. |