Čekejte, prosím...
A A A

Hledaný výraz nenalezen

Hledaný § nenalezen

319/2007 Sb. znění účinné od 15. 2. 2008 do 31. 7. 2010

319

 

VYHLÁŠKA

ze dne 30. listopadu 2007,

kterou se mění vyhláška č. 54/2002 Sb., kterou se stanoví zdravotní požadavky

na identitu a čistotu přídatných látek, ve znění pozdějších předpisů

 

Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 odst. 1 písm. a) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 316/2004 Sb.:

Čl. I

Vyhláška č. 54/2002 Sb., kterou se stanoví zdravotní požadavky na identitu a čistotu přídatných látek, ve znění vyhlášky č. 318/2003 Sb., vyhlášky č. 270/2005 Sb. a vyhlášky č. 514/2006 Sb., se mění takto:

1.

Poznámka pod čarou č. 1 zní:

__________

1)

Směrnice Rady 78/663/EHS ze dne 25. července 1978, kterou se stanoví specifická kritéria čistoty emulgátorů, stabilizátorů, zahušťovadel a želírujících látek pro použití v potravinách.

Směrnice Rady 82/504/ES ze dne 12. července 1982, kterou se mění směrnice 78/663/EHS, kterou se stanoví specifická kritéria čistoty emulgátorů, stabilizátorů, zahušťovadel a želírujících látek pro použití v potravinách.

Směrnice Komise 90/612/EHS ze dne 26․ října 1990, kterou se mění směrnice 78/663/EHS, kterou se stanoví specifická kritéria čistoty emulgátorů, stabilizátorů, zahušťovadel a želírujících látek pro použití v potravinách.

Směrnice Komise 92/4/EHS ze dne 10. února 1992, kterou se mění směrnice 78/663/EHS, kterou se stanoví specifická kritéria čistoty emulgátorů, stabilizátorů, zahušťovadel a želírujících látek pro použití v potravinách.

Směrnice Komise 95/45/ES ze dne 26. července 1995, kterou se stanoví specifická kritéria pro čistotu barviv pro použití v potravinách.

Směrnice Komise 1999/75/ES ze dne 22. července 1999, kterou se mění směrnice 95/45/ES, kterou se stanoví specifická kritéria pro čistotu barviv pro použití v potravinách.

Směrnice Komise 2001/50/ES ze dne 3. července 2001, kterou se mění směrnice 95/45/ES, kterou se stanoví specifická kritéria pro čistotu týkající se barviv pro použití v potravinách.

Směrnice Komise 2004/47/ES ze dne 16. dubna 2004, kterou se mění směrnice 95/45/ES s ohledem na směs karotenů E 160a (i) a beta karoten E 160a (ii).

Směrnice Komise 95/31/ES ze dne 5. července 1995, kterou se stanoví specifická kritéria pro čistotu sladidel pro použití v potravinách.

Směrnice Komise 98/66/ES ze dne 4. září 1998, kterou se mění směrnice 95/31/ES, kterou se stanoví specifická kritéria pro čistotu sladidel pro použití v potravinách.

Směrnice Komise 2000/51/ES ze dne 26. července 2000, kterou se mění směrnice 95/31/ES, kterou se stanoví specifická kritéria pro čistotu sladidel pro použití v potravinách.

Směrnice Komise 2001/52/ES ze dne 3. července 2001, kterou se mění směrnice 95/31/ES, kterou se stanoví specifická kritéria pro čistotu sladidel pro použití v potravinách.

Směrnice Komise 2004/46/ES ze dne 16. dubna 2004, kterou se mění směrnice 95/31/ES s ohledem na E 955 Sukralosu a E 962 Sůl aspartamu-acesulfamu.

Směrnice Komise 96/77/ES ze dne 2. prosince 1996, kterou se stanoví specifická kritéria pro čistotu potravinářských přídatných látek jiných než barviva a sladidla.

Směrnice Komise 98/86/ES ze dne 11. listopadu 1998, kterou se mění směrnice Komise 96/77/ES, kterou se stanoví specifická kritéria pro čistotu přídatných potravinových látek jiných než barviva a sladidla.

Směrnice Komise 2006/33/ES ze dne 20. března 2006, kterou se mění směrnice 95/45/ES, pokud jde o žluť SY FCF E (110) a oxid titaničitý (E 171).

Směrnice Komise 2006/128/ES ze dne 8. prosince 2006, kterou se mění a opravuje směrnice 95/31/ES, kterou se stanoví specifická kritéria pro čistotu náhradních sladidel pro použití v potravinách.

Směrnice Komise 2006/129/ES ze dne 8. prosince 2006, kterou se mění a opravuje směrnice 96/77/ES, kterou se stanoví specifická kritéria pro čistotu potravinářských přídatných látek jiných než barviva a sladidla.“.

 

2.

V příloze č. 2 položka E 954 - SACHARIN A JEHO SODNÁ, DRASELNÁ A VÁPENATÁ SŮL zní:

Priloha_Sb_2007_319-P1.rtf

 

3.

V příloze č. 2 položka E 955 - SUKRALOSA zní:

Priloha_Sb_2007_319-P2.rtf

 

4.

V příloze č. 2 položka E 962 - SŮL ASPARTAMU A ACESULFAMU zní:

Priloha_Sb_2007_319-P3.rtf

 

5.

V příloze č. 2 položka E 965 (i) - MALTITOL zní:

Priloha_Sb_2007_319-P4.rtf

 

6.

V příloze č. 2 položka E 965 (ii) - MALTITOL SIRUP zní:

Priloha_Sb_2007_319-P5.rtf

 

7.

V příloze č. 2 položka E 966 - LAKTITOL zní:

Priloha_Sb_2007_319-P6.rtf

 

8.

V příloze č. 2 se za položku E 967 - XYLITOL doplňuje položka, která zní:

Priloha_Sb_2007_319-P7.rtf

 

9.

V příloze č. 3 se položka E 216 PROPYLPARAHYDROXYBENZOÁT zrušuje.

 

10.

V příloze č. 3 se položka E 217 PROPYLPARAHYDROXYBENZOÁT SODNÁ SŮL zrušuje.

 

11.

V příloze č. 3 položka E 307 alfa-TOKOFEROL zní:

Priloha_Sb_2007_319-P8.rtf

 

12.

V příloze č. 3 položka E 315 KYSELINA ISOASKORBOVÁ zní:

Priloha_Sb_2007_319-P9.rtf

 

13.

V příloze č. 3 položka E 415 XANTHAN zní:

Priloha_Sb_2007_319-P10.rtf

 

14.

V příloze č. 3 položka E 472c ESTERY MONO- A DIGLYCERIDŮ MASTNÝCH KYSELIN S KYSELINOU CITRONOVOU zní:

Priloha_Sb_2007_319-P11.rtf

 

15.

V příloze č. 3 položka E 559 KŘEMIČITAN HLINITÝ zní:

Priloha_Sb_2007_319-P12.rtf

 

16.

V příloze č. 3 se za položku E 316 ISO-ASKORBÁT SODNÝ vkládá nová položka, která zní:

Priloha_Sb_2007_319-P13.rtf

 

17.

V příloze č. 3 se za položku E 425 (ii) KONJAKOVÝ GLUKOMANNAN vkládá nová položka, která zní:

Priloha_Sb_2007_319-P14.rtf

 

18.

V příloze č. 3 se za položku E 461 METHYLCELULOSA vkládá nová položka, která zní:

Priloha_Sb_2007_319-P15.rtf

 

19.

V příloze č. 3 se za položku E 585 MLÉČNAN ŽELEZNATÝ vkládá nová položka, která zní:

Priloha_Sb_2007_319-P16.rtf

 

20.

V příloze č. 3 se za položku E 1202 POLYVINYLPOLYPYRROLIDON vkládá nová položka, která zní:

Priloha_Sb_2007_319-P17.rtf

 

21.

V příloze č. 3 se za položku E 1451 ACETYLOVANÝ OXIDOVANÝ ŠKROB vkládá nová položka, která zní:

Priloha_Sb_2007_319-P18.rtf

Čl. II

Účinnost

Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 15. února 2008.

Ministr:

MUDr. Julínek, MBA v. r.